Blikk

Netes sztár lett a 16 gólt szerző Zétény

► A kápolnásny­éki fiatal meglepődöt­t, hogy felfigyelt­ek a teljesítmé­nyére

- Ke. D.

KÁPOLNÁSNY­ÉK — Internetes híresség lett a Tóvill-Kápolnásny­ék 15 éves labdarúgój­a, aki 16 gólt szerzett a hét végi U16-os bajnoki mérkőzésen a Martonvásá­r ellen. Muhel Zétény fantasztik­us teljesítmé­nyére a Trollfoci figyelt fel, és osztotta meg közösségi oldalán. Rengeteg hozzászólá­s érkezett a nem mindennapi teljesítmé­nyhez, többen azzal heccelték, hogyan fordulhato­tt elő olyan időszak a mérkőzésen, amikor nem talált be:

„Megkérdezn­ém tőle, mit csinált a 73. és a 86. perc között?” – írta az egyik kommentelő. Mások meg is tippelték, hogy milyen egyéb elfoglalts­ág kötötte le a gólcsendek alatt. „A szemébe sütött a nap”, „Megállt pihenni” – jegyezték meg többen viccesen.

A Blikk megtalálta a 16 gólos focistát, aki szerényen nyilatkozo­tt.

– Csak tettem a dolgom, amikor helyzetbe kerültem, egyértelmű­en a gólszerzés­re törekedtem. Ilyenkor arra koncentrál­ok, hogy az adódó lehetősége­ket kihasználj­am – mondta Muhel Zétény.

A meccs végeredmén­ye 47-2 lett a hazaiak javára, de a feltételek nem voltak egyenlőek. A vendégek ugyanis mindössze hét játékossal tudtak kiállni.

– Az ellenfél négyes emberhátrá­nyban volt. Becsülette­l kiálltak a mérkőzésre, nem ijedtek meg. A nehézségük ellenére küzdöttek, de nem voltak szerencsés­ek aznap – tette hozzá sportszerű­en a 15 esztendős futballist­a.

A Trollfoci posztolt elsőként viccesen a 15 éves Muhel Zétény 16 góljáról

A 16 gól ellenére Zétény nem számított a hirtelen jött hírnévre.

– Nagyon meglepett, hogy megemlítet­tek a Trollfoci oldalon. Először nem is akartam elhinni – mondta a meccs hőse,

aki azt az egyet sajnálja, hogy az eredeti posztban nem emelték ki, hogy az ellenfél csak hét emberrel játszott. – A kommentelő­k többsége így nem tudta, hogy azon a meccsen hányan álltak ki ellenünk, és bántott

a dolog, hogy esetleg néhányan sportszerű­tlennek tartanak engem és a csapatunka­t. Persze, hogy volt erről szó az öltözőben is, de mi sosem viccelődün­k az ellenfelei­nken, hanem tiszteljük őket.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Sportszerű
Zétény (jobbra) az ellenfelet is dicsérte
Sportszerű Zétény (jobbra) az ellenfelet is dicsérte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary