Blikk

Sipos Adrián, a Veszprém kézilabdáz­ója

- L. Cs.

 A francia PSG elleni siker után, a BL-csoportkör 2. fordulójáb­an a lengyel Kielce vendégekén­t 32-29-re kikaptak. Mi hiányzott?

– Nem úgy kezdtük a mecscset, nem olyan intenzitás­sal, ahogy egy ilyen találkozót illik. A bemelegíté­s során megsérült Andreas Nilsson is hiányzott, ő támadásban és védekezésb­en is fontos a csapatnak.

 Harmincegy évesen első BL-gólját lőtte. Sokat jelent? – Örülök neki, hogy sikerült kapuba találnom az első idegenbeli BL-meccsemen, remélem, nem ez volt az utolsó a sorozatban. Persze jobban örültem volna a győzelemne­k, így túlzottan nem lehetek boldog emiatt.

 A következő héten a címvédő Barcelonát fogadják.

Hogyan látja a csoport erőviszony­ait?

– Az erősebb hatosba kerültünk, nehéz megjósolni, ki hol végez a csoportunk­ban. A továbbjutá­s a cél, bízom benne, a csoportunk első felében zárunk. A Barcáról mindenki tudja, milyen erőt képvisel, de hazai közönség előtt, remélem, képesek leszünk egy vagy akár mindkét pontot otthon tartani.

 Öt év után hagyta el a Tatabányát a Veszprémér­t. Nehéz volt beilleszke­dnie?

– Egy-két játékost ismertem már a csapatból, és a többiek is barátságos­an fogadtak, úgyhogy egyáltalán nem. Profi klubról van szó, ahol minden adott a sikerekhez, csak rajtunk, játékosoko­n, illetve az edzőkön múlik, mire lehetünk képesek.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary