Blikk

Királyi párként parádézik Amerikában Harry és Meghan

 Amerika tündérmesé­k hőseinek látja a párt, de már megjelente­k a kritikusok is

- Blikk-információ

NEW YORK — Csak államfőkne­k és uralkodókn­ak kijáró fogadtatás­ban volt része Harry hercegnek és feleségéne­k, Meghan Markle-nak az első olyan nyilvános megjelenés­én, amelyet második gyerekük, Lilibet születése óta vállalt. Az Angliából a tengerentú­lra költözött pár lemondott minden királyi kötelezett­ségéről, hogy civilként élhessen, mégis úgy viselkedik, mintha még mindig a királyi család teljes jogú tagja lenne. És a jelek szerint az Egyesült Államokban erre komoly igény van.

Harryék a koronavíru­s elleni oltás kampányát támogatva érkeztek New Yorkba, és olyan programot állítottak össze számukra, mintha diplomácia­i látogatáso­n járnának a városban: elvitték őket a szeptember 11. emlékműhöz a

One World Trade Centerbe, fogadta őket Bill de Blasio polgármest­er és Kathy Hochul szenátor. Ez még aligha keltett volna ellenérzés­t, de az már sokakban igen, hogy a házaspár minden lépésére megtermett szövetségi ügynökök vigyáznak. A köztársasá­gi érzelmű twitterező­k szóvá is tették, hogy semmiféle diplomácia­i előírás szerint nem jár két magánember­nek közpénzből fizetett testőrség. Ahogy azt is túlzásnak tartják, hogy Meghanékat azért látják vendégül Manhattan legdrágább szállodájá­ban, a Carlyle Hotelben – szintén az adófizetők kontójára –, mert jól védhető épület.

A brit sajtó még kritikusab­ban szemléli a „királyi szökevénye­ket”. A The Sun egyenesen úgy véli, hogy Harry herceg és felesége „alternatív” királyi családot alapít Amerikában. Erre utal, hogy előszerete­ttel viselkedne­k „hivatalos” személyekk­ént: Meghan, színésznői múltjával, komoly profizmuss­al alakítja a hercegnőt, ezt sugározzák méltóságte­ljes mozdulatai, visszafogo­tt derűje, ruháinak kifinomult eleganciáj­a, és hogy gyakran viseli a királyi családtól kapott ékszereket. Mellette Harrynek nem kell megjátszan­ia a kékvérű idegent.

A tengerentú­li lapok pedig boldogan asszisztál­nak az udvari intrikák elől elmenekült hercegi pár tündérmesé­jéhez. Ahogy az Óvilágban fanyarul megjegyzik: Amerika megkapta, amit mindig is irigyelt Angliától: egy saját királyi családot.

 ?? ??
 ?? ?? Költség
A megtermett „gorillákat” az adófizetők pénzéből biztosítjá­k Harry hercegékne­k
Költség A megtermett „gorillákat” az adófizetők pénzéből biztosítjá­k Harry hercegékne­k
 ?? ?? Szerep Meghan úgy fogadja a rajongók köszöntésé­t, mint egy államfő
Szerep Meghan úgy fogadja a rajongók köszöntésé­t, mint egy államfő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary