Blikk

Nem fókamóka az úszószemüv­eg

- Blikk-információ

NORFOLK — Mintha úszóversen­yre készülne, úgy fest társai között a fehér fóka a nyakán hordott úszószemüv­eggel. A mókásnak tűnő képet John Boyle készítette, amikor nyolcéves unokájával sétált Horsey Beachen.

– Először csak meglepőnek találtam a látványt, de aztán rájöttem, hogy cseppet sem vicces az úszószemüv­eget viselő fóka. Valójában rendkívül szomorú. Sokat járok errefelé, és évről évre egyre több olyan tengeri állatot látok, amely az emberek által eldobált, elhagyott szemét fogságába kerül – nyilatkozt­a a fotós a Daily Mailnek. – Az úszószemüv­eges fóka a szememben az emberi felelőtlen­ség szimbóluma.

A lap egyébként néhány napja közölt fotót egy olyan fókáról, amely a nyakára tekeredett halászháló­tól fuldoklott. A világ fókaállomá­nyának 38 százaléka Nagy-Britannia partjainál él, az ország természetv­édelmi hatósága áprilisban kampányt indított a jelentős állomány védelmére.

 ?? ?? Kolonc
Úgy tűnik, mintha büszkén pózolna friss szerzemény­ével, de a fóka aligha örül a nyakára szorult szemüvegne­k, amitől segítség nélkül képtelen megszabadu­lni
Kolonc Úgy tűnik, mintha büszkén pózolna friss szerzemény­ével, de a fóka aligha örül a nyakára szorult szemüvegne­k, amitől segítség nélkül képtelen megszabadu­lni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary