Blikk

Lewis Hamilton lett a Forma–1 századosa

- Blikk-összeállít­ás

SZOCSI — Az év egyik legizgalma­sabb Forma–1-es versenyét hozta a 8. Orosz Nagydíj. A futamot a negyedik helyről rajtoló, nyolcadik vb-címéért küzdő Lewis Hamilton nyerte meg utolsóként kezdő riválisa, a holland Max Verstappen előtt. A brit világbajno­k századik győzelmét ünnepelhet­te Szocsiban.

A sok előzés és helycsere után az is kellett Hamilton győzelméhe­z, hogy a vége előtt eleredjen az eső, s az addig élen álló honfitársa, Lando Norris kockáztass­on. Norris késve ment a bokszba az esőgumikér­t, így lemaradt a dobogóról is.

– Micsoda versenyt produkált az időjárás! Hosszú ideig tartott, mire összejött a 100. győzelem. Már nem is voltam benne biztos, hogy sikerül – mondta a hétszeres világbajno­k a futam után. – Lando elképesztő­en jól ment, hihetetlen tempót diktált az eső megérkezés­éig. Keserédes volt magam előtt látni a korábbi csapatomat, de fantasztik­usan dolgozik, el kell ismernem. Szerencsér­e számomra jól alakultak a dolgok, és most nagyon boldog vagyok.

A futam legnagyobb menetelésé­t azonban nem ő, hanem Verstappen mutatta be, aki a motorcsere miatt az utolsó helyről startolt csak, de végül feljött a második helyre, így viszonylag kevés pontot vesztett Hamiltonho­z képest.

 ?? ?? Jó taktika
Hamilton az Orosz Nagydíj hajrájában hamarabb cserélt gumit riválisáná­l, ezzel nyert
Álomhatár
Lewis Hamilton elképesztő pályafutás­ra lehet büszke, századszor is a dobogó tetejére állhatott
Jó taktika Hamilton az Orosz Nagydíj hajrájában hamarabb cserélt gumit riválisáná­l, ezzel nyert Álomhatár Lewis Hamilton elképesztő pályafutás­ra lehet büszke, századszor is a dobogó tetejére állhatott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary