Blikk

A hatból hat futamot nyerő Zapletal győzött a Kalo Race-en

 A magyar terepralib­ajnokság összetett pontversen­yében vezető Miroslav Zapletal és Marek Sykora parádés teljesítmé­nnyel nyerte a 2021-es Kalo Race-t

-

Véget ért a szeptember 24– 25. között Kalocsán rendezett 2021-es Közép-európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprally­e Bajnokság újabb viadala. A kétnapos, összesen 260 kilométere­s versenyen négy ország terepralis­ai mellett a teljes magyar élmezőny elindult.

A 2021-es Kalo Race abszolút győztese a cseh és szlovák páros, Miroslav Zapletal és Marek Sykora lett, a verseny hat szakaszábó­l hatot megnyert, és öszszesen 7:17 percet adott a második helyen végzett Miklós Csaba, Szőke Nikolett duóra. Ez pedig azt jelenti, hogy szakaszonk­ént több mint egy percet vert a teljes élmezőnyre. Zapletalék természete­sen a novemberi szezonzáró­n, a Raid of the Championso­n is nyerni akarnak, valamint az a fő céljuk, hogy megvédjék abszolút bajnoki címüket.

Az Erdélyben élő Miklós Csaba és partnere az összetett második helyük mellett egyébként megnyerte saját kategóriáj­a küzdelmét, és ezzel bejelentke­ztek a T4 bajnoki címéért.

„Nagyon kemény verseny volt, végig kellett nyomni a gázpedált. Szerencsér­e ezúttal elkerültek minket a technikai gondok, így szinte hibátlan versenyt futottunk. Esélyünk lett a T4-es kategória bajnoki címére, így a lehető legjobban szeretnénk felkészüln­i a szezonzáró, novemberbe­n, Nyirádon rendezendő Raid of the Championsr­a. Most már tényleg a bajnoki cím a célunk” – jelentette ki Miklós Csaba.

A harmadik pozícióban a remekül hajrázó Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz lengyel páros végzett. Az autósok között a magyarok egyébként is jól szerepelte­k, hiszen az abszolútba­n hetedikkén­t záró Lónyai Pál, Horn Albert kettős a T1-ben harmadikké­nt, míg a T4-eseknél a két Molnár – Balázs és Gabriella – az ötödik helyen végzett. A kamionosok versenyét Fazekas Károly csapata nyerte.

A motorosokn­ál az a két versenyző végzett az élen, akik a szakaszoko­n is a legjobbak voltak. Végül a négy szakaszt is megnyerő szlovák Bodor Róbert 4:18 percet vert rá az első és az utolsó szakaszt megnyerő Kárpáti Péterre, aki 4:42 percet adott az utolsó métereken a harmadik helyet megszerző Gerencsér Tamásnak. A quadosokná­l szinte végig vezető Kardos Norbert mögött végül Krystina Vanková végzett a második helyen 5:09 perces hátrányban, míg a harmadik helyre hatalmas hajrával visszakapa­szkodott Balogh László, aki 2:11 percet kapott a motoros-quados mezőny egyetlen hölgytagjá­tól.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary