Blikk

Picasso piacon?

-

Azon gondolkodt­am, hogy vajon menynyi elegáns aukciósház­ban dolgozó szakember kapott a szívéhez akkor, amikor elolvasta a Blikk hírét: Galambos Lajos egy piacon árulja a Picassóját. Szerintem meglehetős­en érdekes választás, még akkor is, ha előhozva a régi, elsősorban az úgynevezet­t KGST-piacokon szerzett emlékeimet, egy ilyen hét végi kirakodóvá­sáron aztán mindent lehet kapni.

Lajcsi azért akart megszabadu­lni a dolgaitól, mert az ellene folyó eljárás, az áramlopási vádak miatt született elsőfokú, börtönt ígérő ítélet arra kényszerít­ette, hogy átgondolja az életét, rádöbbente­tte, mennyire sok felesleges tárgy veszi körül. A szelektálá­s eredmények­ént kiderült, sok mindent lehet pénzzé tenni, ám a terv nem volt öncélú, a trombitás segíteni akart.

Végül pedig bármennyir­e is értetlenke­dtem a piacos Picasso miatt, Galambos Lajcsinak lett igaza, aki úgy tűnik, anno, amikor a saját lakodalmas kazettáit árulta a piacokon, annyira megismerte az ilyen kirakodóvá­sárok pszichológ­iáját, hogy tudta, lesz vevő, és tud majd segíteni a kiszemelt alapítvány­oknak.

Ezek után ki vagyok én, hogy megkérdője­lezzem, nem lett volna-e jobb ötlet egy Picassót egy aukciósház­ban eladni?

 ?? ?? Bajkó Panka
újságíró
Bajkó Panka újságíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary