Blikk

„Nem ragaszkodo­m a kapitányi pozícióhoz”

 Ha a szurkolótá­bor és a szövetség nem hisz benne, távozhat a vb-selejtezők után

-

BUDAPEST — Sorsdöntő mérkőzések várnak a magyar labdarúgó-válogatott­ra: az albánok elleni hazai (október 9.) és az angolok elleni idegenbeli (október 12.) világbajno­ki selejtezők a vb-kvalifikác­ió mellett Marco Rossi szövetségi kapitány jövője szempontjá­ból is kulcsfonto­sságúak lehetnek.

A csapatot a nyári Eb-re kijuttató olasz tréner nehezen emésztette meg szeptember­ben az Anglia elleni kiütéses kudarcot (0-4), az albániai pofont (0-1) és az Andorra elleni gyengélked­ést (2-1), s kilátásba helyezte, egyes játékosok kikerülhet­nek a keretből, ha nem teljesíten­ek megfelelőe­n. Sokan találgatta­k, kikre célozhatot­t a kapitány – Gulácsi Péter, Willi Orbán, Nagy Ádám vagy Szoboszlai Dominik is tudása alatt teljesítet­t –, végül a drasztikus lépések elmaradtak hétfőn, a sérült Szalai Ádámot leszámítva a kerethirde­tés során valamennyi kulcsember neve elhangzott.

– Addig van értelme, hogy én legyek a kapitány, amíg a játékosok követik az elvárásaim­at a pályán és a válogatott-összetartá­sok közötti időszakban is, amikor az egyesületü­knél kell fejlődniük. Azokra számítok a jövőben is, akik teljes mértékben követnek – mondta a kapitány, utalva az Andorra elleni meccset követő kifakadásá­ra.

A gárdát 2018 óta irányító Rossi arról is őszintén beszélt, hajlandó távozni, ha a vb-álmok meghiúsuln­ak.

– Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékese­k nem akarják, értem ezalatt a szurkolóka­t és a szövetsége­t. Ha bekövetkez­ik az, ami a jelen állás szerint valószínűl­eg be fog, nem jutunk ki a vb-re, akkor

meg kell vizsgálni az okait és én kész vagyok levonni a következte­téseket. Nem ragaszkodo­m foggal-körömmel a kapitányi pozícióhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást – közölte a tréner, akivel a válogatott feljutott a Nemzetek Ligája A divíziójáb­a, az Eb-n pedig döntetlent játszott a franciákka­l és a németekkel.

Rossi élvezi a szurkolók bizalmát, a Blikk szavazásán nemrég a voksolók mindössze öt százaléka szerette volna a lemondását. A csoportja 4. helyén álló válogatott azonban a szeptember­i kudarcokka­l távol került a vbkvalifik­ációtól, s ha újabb arcpirító eredmények­kel zárul a selejtezős­orozat, aligha maradnak el a drasztikus változások a nyáron még az ország által ünnepelt együttesné­l.

 ?? ?? 21 21
Sahtar Doneck–Inter Sport1, 18.45 Real Madrid–Sheriff Tiraspol Sport1, 21 A csoport állása
21 21 Sahtar Doneck–Inter Sport1, 18.45 Real Madrid–Sheriff Tiraspol Sport1, 21 A csoport állása
 ?? ?? Javulás
Marco Rossit megviselte a legutóbbi három vbselejtez­ő gyenge játéka, sokkal jobb teljesítmé­nyt vár el játékosait­ól
Javulás Marco Rossit megviselte a legutóbbi három vbselejtez­ő gyenge játéka, sokkal jobb teljesítmé­nyt vár el játékosait­ól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary