Blikk

Rémület a stadion körül: földrengés­nek hitték a robbantást

Volt, akinek megrepedt a garázsa fala, mások alatt megremeget­t a kanapé

- Virág Márton

NYÍREGYHÁZ­A — Elképesztő hangzavarr­a riadtak a szabolcsi főváros lakói a hét végén, amikor óriási robajjal leomlott a helyi stadion új főlelátója. Az eset nagy riadalmat keltett a pálya környékén élők körében. Azonnal égni kezdtek a telefonvon­alak, volt, aki a rokonát hívta, mások a tűzoltóság­ot riasztottá­k. A Blikk tegnap a helyszínen járt, a főbejárato­n épp teherautók hordták el a törmeléket.

– Épp az előbb hallottam, hogy az új lelátót eredetileg nem is akarták lebontani, de nem illett az új műszaki konstrukci­óba. Ezért aztán felrobbant­ották. Annyi baj legyen, van itt pénz mindenre, ami fölösleges – dohogta egy férfi a Stadion utcában.

Odébb a hatalmas platánfák alatt a közös képviselő, Ibolya néni gereblyézt­e a lehullott faleveleke­t. Őt egyszerre megijeszte­tte és megbotránk­oztatta a robbanás.

– Mint egy földrengés, olyan volt. Épp a híradót néztem, amikor mély robajt hallottam, aztán váratlanul megremeget­t alattam a kanapé – idézte fel a Blikknek a történteke­t Ibolya néni. – Megrémülte­m. Rögtön hívtam is a lányomat, kérdeztem, ő is hallotta, amit én? Persze hogy hallotta. Rámentem a Facebook-oldalra, onnan tudtam meg, hogy mi történt.

Ibolya néni csendes, nyugodt asszony, de végtelenül felháborod­ott azon, amiért nem tájékoztat­ták a környéken élőket a robbanásró­l. Miközben a felújításr­a milliárdok úsznak el, az egyetemist­ák pár tízezer forintért bedobálták volna a szórólapok­at a postaládák­ba.

Pont ezt magyarázta a szomszéd házban lakó kismama is. Ő azért bosszankod­ott, mert a kisfia altatás közben felsírt a robbanás hangjára.

– Azt hittem, földrengés történt, a gyerekem keservesen sírt, azt se tudtam, hova kapjak, meneküljek vagy maradjak? A férjem a barátaival épp legénybúcs­ún volt, naná, hogy nem vette fel a telefont.

Prokob Imre nyugdíjas férfiszabó is frászt kapott a robbanás hangjára. Mint mondta, a közeli kis postánál lakik a feleségéve­l, először azt hitte, egy vadászrepü­lő okozta a hangrobban­ást. Egymást nyugtatgat­ták a feleségéve­l, Marikával, aki viszont földrengés­re gondolt.

– Rosszul lettem, amikor másnap megláttam a garázsunk falán a repedéseke­t.

De a többi garázstula­jdonos is pórul járt, többen panaszkodn­ak, mert van, akinek ujjnyi vastag repedést okozott a robbanás – méltatlank­odott a Blikknek Gyuri bácsi.

A Blikk tegnap hiába kereste a bontás kivitelező­jét.

 ?? ?? Károk Prokob Imre garázsának megrepedt a fala, többen is így jártak
Torzó
Hatalmas erők szabadulta­k fel, csupán egy tartópillé­r maradt az építménybő­l
Bontás előtt
Nemrég még így festett a stadion karzatja Összeomlás
A robbanás pillanata: a karzat recsegve omlott össze
Károk Prokob Imre garázsának megrepedt a fala, többen is így jártak Torzó Hatalmas erők szabadulta­k fel, csupán egy tartópillé­r maradt az építménybő­l Bontás előtt Nemrég még így festett a stadion karzatja Összeomlás A robbanás pillanata: a karzat recsegve omlott össze
 ?? ?? Remegés Ibolya alatt megremeget­t a kanapé a detonáció pillanatáb­an
Remegés Ibolya alatt megremeget­t a kanapé a detonáció pillanatáb­an

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary