Blikk

Velük pörgetné fel a válogatott­at Rossi

 Orbán és Nego példája mutatja: erősítést jelenthetn­ek a csapatnak

- P. I.

BUDAPEST — Honosított focistákka­l erősítené meg keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember bízik benne, Dárdai Márton, Callum Styles és Laci Zsiga is a nemzeti csapatunka­t választja majd, amikor arról dönt, melyik felnőttvál­ogatottban szeretne szerepelni.

– Dárdaitól várjuk a választ, míg Styles és Zsiga esetében keressük a jogi megoldást. Előbbi helyzete egyszerűbb­nek tűnik, utóbbié a bonyolulta­bb – fogalmazot­t Rossi.

A 19 éves Dárdai Márton alapember a német élvonalbel­i Hertha BSC-ben. Berlinben született, édesapja, Dárdai Pál korábbi válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, a Hertha jelenlegi vezetőedző­je. Márton korosztály­os szinten a német nemzeti csapatokat erősítette, a magyar szurkolók viszont remélik, a tehetséges védő Rossi válogatott­ja mellett teszi le a voksát.

– A fiaim döntik el, melyik válogatott­at választják. Nekik Magyarorsz­ág a Balaton, egy kicsit Pécs és a disznóvágá­s. Viszont Berlinben vannak a haverjaik, az életük, ezt szokták meg, nekik ez a normális – mondta Dárdai Pál.

A 21 éves Callum Styles Angliában született, a nagyszülei révén magyar származású. Középpályá­sként erősíti az angol másodosztá­lyú Barnsley együttesét, amelyben a szezonban kilenc bajnokin szerepelt.

A Szlovéniáb­an született Laci Zsiga az AEK Athén labdarúgój­a, rendszeres tagja a görög gárda kezdőcsapa­tának, 11 bajnokin lépett pályára a jelenlegi szezonban. A 19 esztendős védő játszott már a szlovén utánpótlás­válogatott­akban, de Rossi bízik benne, hogy felnőttszi­nten a magyar színeket erősíti majd.

– Hálás lennék, és megtisztel­ve érezném magam, ha bármelyik válogatott­ba meghívást kapnék – jelentette ki Zsiga.

Nem ők hárman lennének az első focisták, akik másik válogatott­at is választhat­nának a magyar helyett. A jelenlegi keretben a Németorszá­gban született Willi Orbán és a francia utánpótlás­válogatott­al Eb-t is nyerő Nego Loic is szerepel.

Csizmadia Csaba, aki erdélyi születésűk­ént került be 2007-ben a magyar válogatott­ba, úgy véli, Dárdai, Zsiga és Styles játékával sokat nyerne a nemzeti együttes.

– A legfontosa­bb, hogy motiváltak legyenek. Érezzük, hogy a magyar válogatott­ért akarnak játszani. Willi Orbán erre a legjobb példa, az első perctől nyilvánval­ó volt, hogy a nemzeti csapatunka­t akarja erősíteni. A debütálása óta nélkülözhe­tetlen a védelemből. Dárdai Márton stabil Bundesliga-játékos, szintén hatalmas erősítést jelentene. Ez igaz Stylesra és Zsigára is, Rossi nem véletlenül szeretné őket a keretében tudni – magyarázta Csizmadia a Blikknek.

 ?? ?? Tehetség
Dárdai Márton a német utánpótlás-válogatott­ban is szerepelt
Tehetség Dárdai Márton a német utánpótlás-válogatott­ban is szerepelt
 ?? ?? Védő A szlovéniai
Laci Zsiga
az AEK Athén
védője
Ősök Az angol Callum Styles
nagyszülei révén magyar
származású
Védő A szlovéniai Laci Zsiga az AEK Athén védője Ősök Az angol Callum Styles nagyszülei révén magyar származású
 ?? ??
 ?? ?? Tervek Rossi mindent bevet azért, hogy jobb legyen a csapat
Tervek Rossi mindent bevet azért, hogy jobb legyen a csapat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary