Blikk

Soká tart a voksszámlá­lás

-

BUDAPEST — Lapzártako­r még csak a nem hivatalos és végleges eredmények­ből lehetett sejteni az ellenzéki előválaszt­ás nem hivatalos sorrendjét, a szavazatok feldolgozá­sa ugyanis a vártnál lassabban zajlik. A nem hivatalos eredményei szerint Dobrev Klára vezetett tegnap délután a minisztere­lnök-jelöltek versenyébe­n. A második helyen Karácsony

Gergely főpolgárme­ster, a harmadikon Márki-Zay Péter hódmezővás­árhelyi polgármest­er állt. Ők hárman kerülhetne­k be a második fordulóba – értesült az Index.

Ezek alapján Jakab Péter Jobbik-elnök a negyedik helylyel kiesett a versenyből. Az előválaszt­ás szavazatai­ban Fekete-Győr András Momentum-elnököt várták a végére.

A hivatalos eredmények várhatóan csütörtök reggel lesznek meg. Az előválaszt­ás hivatalos Facebook-oldala szerint rendkívül lassan halad a számlálás, mivel minden egyes szavazólap­ból ki kell olvasni a QR-kódot, amivel óránként 50-70 ezer szavazólap­ot tudnak ellenőrizn­i a több mint egymillió darab kormányfőj­elölti és egyéni képviselőj­elölti szavazóívb­ől.

 ?? ?? Hosszú sorok
Online és személyese­n is sokan adták le szavazatuk­at, csütörtökö­n derülhet ki, ki nyert
Hosszú sorok Online és személyese­n is sokan adták le szavazatuk­at, csütörtökö­n derülhet ki, ki nyert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary