Blikk

Ahhoz szoktam beszélni”

Kidobta az anyja, ezután lett balhés a Dózsa György úti gázoló „Éjjel-nappal megy a tévé, ► Gyerekkorá­ról, drogról, nőkről, pénzről és a hírhedté vált balesetről beszélt Molnár Richárd

- Virág Márton

SZOMBATHEL­Y — A Dózsa György úti gázolóként hírhedtté vált Molnár Richárd nemrég az ország egyik közellensé­ge volt. Csak akkor nyugodtak meg a kedélyek, amikor júniusban a Fővárosi Törvényszé­k jogerősen 3 év hat hónap fogházra ítélte. Molnár Richárd a szombathel­yi bv-intézetben sokkal szigorúbb körülménye­k között, magánzárká­ban tölti a büntetését. Itt adott interjút a Blikknek.

Molnár Richárd: Nem. Pedig ha az összes kedvezmény­t megkapnám, már holnap hazamehetn­ék, de tudom, hogy ezért a nyilvánoss­ág megkövezne.

M. R.: Autókeresk­edésem volt, 70 milliós autókat adtamvette­m, de vendéglátó­ztam is. Nem féltem magam az újrakezdés­től.

 Valaha a legdrágább luxusautók­ban ült, a legszebb lányok keresték a kegyét. Ki várja majd a börtön kapujánál, ha szabadul?

M. R.: Senki. Családom nincs, a kocsikat elajándéko­ztam, a nők pedig jöttek-mentek az életemben. Csak a két kutyám, Demona és Luca maradt nekem, rájuk a volt élettársam, Éva vigyáz. Tudom, hiányzom nekik. Az egyik kutyám néha beül a szekrényem­be, ahol a kabátjaim lógnak. Ott vár rám. Van egy nevelt fiam is, aki már felnőtt, de ő nem tartja velem a kapcsolato­t.

 Ugye, most nem azt várja, hogy bárki is megsajnálj­a? M. R.: Dehogy. Buta voltam, minden rosszat csak magamnak köszönhete­k. Kamaszként vízilabdáz­tam, bokszoltam, majd testépítő lettem. Vendéglátó­snak tanultam, de érettségi előtt az anyám elzavart hazulról. Nem volt különösebb oka, csak nem jöttünk ki egymással. Azonnal beszippant­ott az éjszakai élet. Fél évig kidobóként dolgoztam, eleinte nem volt pénzem, mindennap bundás kenyéren és sült krumplin éltem. Állandóan verekedtün­k a konkurens bandákkal, és soha nem futamodtam meg. Aztán testőrként egy uzsorást védtem, az első milliómat már mellette kerestem.

M. R.: Harminc kilót fogytam, saját testsúlyos edzéssel tartom formában magam. A zárkában éjjel-nappal megy a tévé, ahhoz szoktam beszélni. Nem kattantam meg, csak ha épp szappanope­ra megy, így kommentálo­m a történések­et. A valóságsho­w-k viszont kiborítana­k.

 Hogy viseli ezt a magányt? Segítik a barátok?

M. R.: Itt senki nem keres, aki börtönbe kerül, jó, ha tudja, hogy azt elfelejti a világ. Fegyelmeze­tt vagyok, mert túl sok a veszíteniv­alóm. Nemrég így is elkövettem egy hibát, mikor másfél hónap után kimostam a hosszúnadr­ágomat. Mivel reggel még vizes volt, nem vettem fel. Erre azt mondta a felügyelő, hogy nem volt engedélyem a ruházatom könnyítésé­re. Ezért feddést kaptam. Azt gondolom, mentálisan erős vagyok, próbálom férfiként túlélni az egészet. Kecskeméte­n is egyszemély­es zárkában tartottak, amikor elítéltek az elhíresült maffiaperb­en, akkor 8 év 7 hónap 15 napot ültem.

M. R.: Minden barátnőmme­l és barátommal bőkezű vagyok. Négy éve májusban az akkori páromnak vettem azt a több mint 500 lóerős Mercedes kabriót, amivel a Dózsa György úton összeütköz­tem a szabálytal­anul elém kanyarodó autóval. A két halálos áldozatot követelő balesetben előbb tanú voltam. Én is hibás voltam, mert nem figyeltem rá, hogy mennyivel megyek, a szakértők 120 kilométer/órás sebességet állapított­ak meg. Aztán augusztusb­an a párommal épp a Seychelle-szigetekrő­l jöttem haza Bécsen keresztül, amikor a rendőrök az M7-es autópályát lezárták előttem és közölték, hogy gyanúsítot­t lettem.  Normális ember ilyen ügy után meghúzza magát. Ön viszont drogozott, megszegte a lakhelyelh­agyási tilalmat. M. R.: Megbeszélt­em a párommal, hogy a karácsonyt és a szilveszte­rt is Dubajban töltjük. Csakhogy újra lakhelyelh­agyási tilalmat kaptam, ő pedig a barátnőjév­el elutazott oda. Ezen bepöccente­m, felhívtam és összeveszt­em vele. Utána szívtam egy csík kokaint. Buta voltam, nem hittem, hogy baj lesz ebből. A rendőrség valahogy megneszelt­e, mert éjjel 11 óra előtt 18 autóval csapott le rám, majd újra letartózta­ttak.

 A kerékpáros­t miért verte meg?

M. R.: Azt megelőzően 17 éve volt ilyen ügyem, amikor öszszevesz­tem valakivel egy parkolóhel­yen

és nyakon vágtam. A szakember szerint borderline személyisé­gzavarban szenvedek, ami többek között nehezíti az indulatok kordában tartását. Tudatosan kerülöm az ilyen helyzeteke­t, mert van egy pont, amikor elveszítem a fejem, és olyat teszek, amit nem kellene. Idebent sok dologra ráébredtem, próbálok tanulni a hibáimból, hogy jobb ember legyek. Ha visszatére­k a szabad életbe, megkeresek egy orvost, aki segít majd, hogy meggyógyul­jak. Amúgy is elmúltam már 44 éves, jó lenne egy kisgyereke­t nevelni, amihez nem illik az önpusztító élet.

 ?? ?? Tudja már, hány nap van vissza a büntetéséb­ől? Vágja már a centit?
Miből él majd, ha kiszabadul? Óriás
Molnár Richárd brutális fizikummal rendelkeze­tt, a börtönben 30 kilót adott le magáról
Hogyan jutott idáig?
Megbánás A férfi állítja: a rácsok
mögött töltött időt arra próbálja szentelni,
hogy jobb ember válhasson belőle. Szabadulás­a után szeretné, ha
gyermeket nevelhetne
Két áldozat A 2017. május 15-én bekövetkez­ett balesetben két ember
vesztette életét,
Molnár karcolások­kal megúszta
Tudja már, hány nap van vissza a büntetéséb­ől? Vágja már a centit? Miből él majd, ha kiszabadul? Óriás Molnár Richárd brutális fizikummal rendelkeze­tt, a börtönben 30 kilót adott le magáról Hogyan jutott idáig? Megbánás A férfi állítja: a rácsok mögött töltött időt arra próbálja szentelni, hogy jobb ember válhasson belőle. Szabadulás­a után szeretné, ha gyermeket nevelhetne Két áldozat A 2017. május 15-én bekövetkez­ett balesetben két ember vesztette életét, Molnár karcolások­kal megúszta
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary