Blikk

Nyakon szúrta magát Dér Csaba

- Lo. B.

BUDAPEST — A nem jogerősen 40 év börtönre ítélt Dér Csaba begőzölhet­ett a rácsok mögött, értesülése­ink szerint ugyanis szerda délelőtt megpróbált­a kioltani a saját életét. A csantavéri bérgyilkos­ként elhíresült férfi egy 12 centis vágást ejtett a nyakán egy borotvapen­gével.

– Kétszer beszéltem vele telefonon szerda délelőtt. Már az első hívásnál is zavart, feldúlt állapotban volt, a másodiknál pedig már azt közölte, hogy a nyakába vágott valamit, nyakon szúrta magát – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, Dér védője, aki azonnal értesített­e a börtön személyzet­ét.

Az ügyvéd tájékoztat­ása szerint az őrök megerősíte­tték, hogy sérülés van a védence nyakán, és emiatt orvoshoz kísérték.

– Védencem már tíz napja éhségsztrá­jkot folytatott, amibe azért kezdett, hogy felhívja a figyelmet magára. Kifogásolt­a ugyanis, hogy a feljelenté­seit a véleménye szerint lesöpörték az asztalról, amiket azzal kapcsolatb­an tett, hogy korábban a budapesti albérletéb­en az életére törtek, meg akarták ölni.

Még azt a személyt is megnevezte, aki állítólag rálőtt. De az elsőfokú ítéletet is kifogásolt­a, amiben szerinte megfelelő bizonyíték­ok nélkül marasztalt­ák el. Szakmailag én is aggályosna­k tartom a verdiktet, de azért van a másodfok, hogy a hiányosság­okat rendbe tegye – tette hozzá az ügyvéd.

Az esettel kapcsolatb­an megkerestü­k a Büntetés-végrehajtá­s Országos Parancsnok­ságát, ahonnan arról tájékoztat­tak, hogy bármely fogvatarto­ttal kapcsolatb­a hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozá­s nem ad lehetősége­t konkrét személyre vonatkozó válaszadás­ra.

 ?? ?? Maga ellen fordult
Dér telefonon mondta el ügyvédjéne­k, hogy az éhségsztrá­jk után megvágta magát
Maga ellen fordult Dér telefonon mondta el ügyvédjéne­k, hogy az éhségsztrá­jk után megvágta magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary