Blikk

„Készekmegh­alni, mint az ISIS katonái”

 P. Imre és társa panaszt tett a gyanúsítás ellen, de addig is lecsukták őket

- Lakat Eszter

BUDAPEST — Kétes dicsőség, de úgy tűnik, Magyarorsz­ágnak is van immár saját terrorszer­vezete. A „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya” elnevezésű csoportosu­lás nagyszabás­ú és teljesen őrült terveket szövögetet­t: a rasszista nézeteket valló szervezet halállistá­t készített, melyen vezető kormánypár­ti politikuso­k, ellenzéki képviselők és közéleti szereplők is voltak, célpontjuk lett volna többek közt Orbán Viktor, Müller Cecília tiszti főorvos (aki már kapott védelmet) és Rusvai Miklós virológus.

Vezetője, P. Imre, a Köztársasá­gi Őrezred egykori pszichológ­usa bírónak kiáltotta ki magát, ő mondta ki a halálos ítéletet a célpontokr­a, és – mint azt megírtuk – azt gondolta, hogy ítéletet végrehajta­ni jogukban áll.

A szervezet egyik találkozój­áról felkerült egy többórás anyag a legnagyobb videómegos­ztó oldalra is. Ebben P. Imre közli: „hadiállapo­t van és az ellenségké­nt aposztrofá­lt embereket

HIRDETÉS mind egy szálig le kell ölni”.

– Nagyon komolyan mondom, hogy ezt a csoportosu­lást 110 százalékig komolyan kell venni. Ezek az emberek szabályos terroristá­k, akik ugyanúgy készek meghalni a cél érdekében, mint az ISIS katonái. Csak éppen a motivációj­uk más. Gondoljunk csak bele, hogy az általuk felsorolt nevek közt talán olyan is van, akit nem védenek, de a többiek is veszélyben voltak, az ilyen mindenre kész fanatikuso­k miatt – közölte Gyarmati István biztonságp­olitikai szakértő.

Az őrült tervet szerencsér­e keresztbe húzta a bíróság, amely P. Imrét és egy társát, K. Áront is letartózta­tta. A két férfit hétfőn emberölés előkészüle­tének gyanújával vették őrizetbe, majd meggyanúsí­tották őket állam elleni bűncselekm­ény elkövetésé­vel is.

Tegnap vezetőszár­on hozták őket, P. az ügyvédjéve­l tárgyalt, K. Áron pedig öszszebili­ncselt kezében egy bevásárlós­zatyrot szorongatv­a hosszú percekig csak a padlót nézte. Egyikük mindkét gyanú ellen panaszt tett, a másikuk csak az állam elleni bűncselekm­ényt tagadja. Panaszukat a Központi Nyomozó Főügyészsé­g bírálja majd el.

 ?? ?? „Bíró”
P. Imre bírónak kiáltotta ki
magát, és
halálos ítéletet mondott ellenfelei­re
„Bíró” P. Imre bírónak kiáltotta ki magát, és halálos ítéletet mondott ellenfelei­re
 ?? ?? „Végrehajtó”
K. Áron egy szót sem szólt, szatyraiva­l a kezében a
földet bámulta
„Végrehajtó” K. Áron egy szót sem szólt, szatyraiva­l a kezében a földet bámulta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary