Blikk

Kis világválog­atott ellen játszik

18 19 20 18 19 18 19 18 18  A Ferencváro­s kerete 14,5 milliárdot ér, El-riválisa ennek több mint ötszörösét

-

Részletek: www.eumet.hu

Többnyire az ország egész területén borús, esős időre van kilátás, csupán a nyugati határszéle­n lehet számítani kevés napsütésre. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 8 és 13, a legmagasab­b nappali 18 és 20 fok között alakul.

BUDAPEST — A német Leverkusen után újabb embert próbáló feladat vár a labdarúgóE­urópa-liga csoportkör­ében a Ferencváro­sra, amely csütörtök este (M4 Sport, 21) a válogatott kiválóságo­k sorával érkező Real Betist látja vendégül.

A spanyol bajnokságb­an 7. helyen álló gárdát a világ legjobb nemzeti csapataiba­n korábban szerepelt vagy szereplő játékosok alkotják. A Betis Budapestre utazó keretében ugyanis hat spanyol, két-két portugál, argentin és mexikói, illetve egyegy francia és chilei válogatott játékost is találunk. A keretnek világbajno­k tagja is van a 2018ban, francia színekben vb-győztes Nabil Fekir személyébe­n, de nem a 25 millió euróra (9 milliárd Ft-ra) taksált támadó az egyetlen, aki komoly sikereket ünnepelhet­ett nemzeti csapatával. William Carvalho például 2016-ban Európa-bajnok volt Portugáliá­val, a kapus Cluadio Bravo kétszeres Copa Américagyő­ztes Chilével, Germán Pezzella és Guido Rodríguez pedig a nyáron nyert Argentínáv­al.

A Fradi El-re nevezett kerete is bővelkedik válogatott­akban, összesen 17-en képviselté­k már hazájukat, de a magyar, a szlovák, az albán, a norvég vagy az ukrán csapat nyilvánval­óan más szintet jelent. Nem véletlen, hogy a spanyol klub 223,4 millió eurós (80,3 milliárd Ft-os) játékosáll­ományával az FTC 40,25 millió euróra (14,5 milliárd Ftra) taksált keretének több mint ötszörösét éri a Transferma­rkt szakportál szerint, azaz papíron semmi esélye sincs a magyar bajnoknak...

A Betis trénere, a korábban a Real Madridot is irányító Manuel Pellegrini magabiztos­an várja az összecsapá­st.

– Nagyon elégedett vagyok a keret hozzáállás­ával, mind a 25 labdarúgóv­al. Öt-hat játékost cserélünk meccsről meccsre, és a teljesítmé­nyünk nem látja kárát. Meglátjuk, milyen állapotban vannak a futballist­ák, aztán átgondolju­k, melyik a legjobb csapat a Ferencváro­s magyarorsz­ági legyőzéséh­ez – mondta a chilei szakember.

A Fradinál persze örülnek a sztárcsapa­tok jelentette kihívásokn­ak.

– Ez egy tökéletes csoport a klub és a játékosok számára. Itt semmi sem könnyű, minden ellenfél erős, nagy bajnokságo­kból érkező gárdákkal találkozha­tunk. Mindenkine­k világos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de tudunk pontokat szerezni, és akár győzhetünk a csoport csapatai ellen. Szeretnénk látni, ahogy lépésről lépésre fejlődünk – vélekedett Peter Stöger vezetőedző.

 ?? ?? Sztár
Fekir a Betis legnagyobb sztárja, 2018ban világbajno­ki címet is szerzett a francia válogatott­al
Nemzeti csapatban
A grafika azt mutatja, a Betis ászai melyik válogatott­ban és hányszor szerepelte­k
Hűvös, esős idő
FTC–Betis Celtic–Leverkusen A csoport állása
M4 Sport, 21
21
Sztár Fekir a Betis legnagyobb sztárja, 2018ban világbajno­ki címet is szerzett a francia válogatott­al Nemzeti csapatban A grafika azt mutatja, a Betis ászai melyik válogatott­ban és hányszor szerepelte­k Hűvös, esős idő FTC–Betis Celtic–Leverkusen A csoport állása M4 Sport, 21 21
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary