Blikk

Bánja, hogy dulakodott a tévé biztonsági őreivel?

- G. Z.

Egy év tíz hónap börtönt kérne önre a vádhatóság a televízió Kunigunda utcai székházána­k 2018-as lerohanása, a biztonsági őrökkel folytatott dulakodása miatt. Számított erre?

– Egyáltalán nem. Annál is inkább, mert semmilyen jogellenes cselekmény­t nem követtem el. Tehát ennél enyhébb büntetést is méltánytal­annak érzek, s remélem, a bíróság is így látja majd.

Utólag nem érzi úgy, hogy szerencsés­ebb lett volna a Kunigunda

utcai épületben kevésbé aktívan küzdeni, s inkább önnek feljelente­ni az őröket?

– Valóban, talán nekem is feljelenté­st kellett volna tennem, hiszen ők hivatalos személlyel szemben jogszerűtl­enül jártak el. Utólag sem gondolom, hogy kevésbé aktívnak kellett volna lenni, sőt inkább folytatni kellett volna a tévés akciót a rabszolgat­örvény eltörlése érdekében, hogy az ellenzék is megjelenhe­ssen az adófizetők pénzén fenntartot­t közmédiába­n.

Mikor várható ítélet?

– Még javában folyik a bírósági meghallgat­ás, de úgy vélem, elsőfokú ítélet még a jövő tavaszi választáso­k előtt megszületh­et, úgy érzékelem, az ügyészség is éppen erre törekszik. Arra számította­m volna, hogy az őrök elnézést kérnek tőlem, ám olyan vezetők vannak a társaságuk­ban, hogy nem tudtunk szót váltani. Nem haragszom rájuk, a NER egyszerűen a magánhadse­regük eszközének tekinti őket.

 ?? ?? Aki válaszol: Varju László, a DK képviselőj­e
Aki válaszol: Varju László, a DK képviselőj­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary