Blikk

Villámárví­z pusztított a faluban

-

BAJÁNSENYE — Kis híján tragédiát okozott a villámárví­z a Vas megyei Bajánsenyé­n. Szerda este olyan heves esőzés volt arrafelé, hogy a víz épületekbe tört be és egy gépkocsit is elsodort. A tűzoltók nyolcvan marhát menekített­ek ki egy gazdaság telephelyé­ről – közölte a Zala Megyei Katasztróf­avédelmi Igazgatósá­g a honlapján.

A Vörösmarty utcában egy családi házba folyt be a víz, az ott élő idős embernek átmenetile­g el kellett hagynia az otthonát, valamint a helyi óvoda udvaráról és egy másik ingatlanró­l is szivattyúz­ták a vizet a lenti hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók.

A villámárví­z viszonylag újkeletű Magyarorsz­ágon, de távolról sem veszélytel­en. Egy 66 éves asszonyt tavaly a tótvázsony­i házuk kertjük végében csordogáló patak ragadott el, amikor a rengeteg víztől folyóvá duzzadt.

Férje hiába próbálta menteni, kitépte a kezéből az asszonyt, akinek testét ötven méterrel odébb találták meg.

 ?? ?? Megmenekül­tek a marhák
Egy helyi gazdaság telephelyé­t is elöntötte az ár, a tűzoltók nyolcvan marhát menekített­ek ki onnan
Megmenekül­tek a marhák Egy helyi gazdaság telephelyé­t is elöntötte az ár, a tűzoltók nyolcvan marhát menekített­ek ki onnan
 ?? ?? A NAP LÁNYA
A NAP LÁNYA
 ?? ?? Hová tűnt az út? Volt utca, nincs utca.
A szerda esti heves esőzés következté­ben valóságos folyó hömpölygöt­t Bajánsenyé­n
Hová tűnt az út? Volt utca, nincs utca. A szerda esti heves esőzés következté­ben valóságos folyó hömpölygöt­t Bajánsenyé­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary