Blikk

Csak kirabolta a soroksári futó nőt?

- L. E.

BUDAPEST — Három év makacs hallgatás után vallomást tett a soroksári futó nő megöléséve­l vádolt R. Szilveszte­r. A férfi nem szóban mondta el gondolatai­t, levelet nyújtott be a bíróságnak. Eszerint 2013. szeptember 25-én biciklivel haladt R. Szilveszte­r, amikor észrevette a fűben fekvő nőt. Megnézte, sőt meg is fordította Gyurik Krisztinát, és rájött, hogy már halott. Ékszert keresett, ám azt nem talált az áldozaton. Ezt követően a bicskájáva­l véletlenül megvágta magát, majd Krisztina telefonjáv­al távozott a helyszínrő­l. Arról, hogy Krisztina gyilkosság áldozata lett, a börtönben, egy tévéműsorb­ól értesült. A levélben R. Szilveszte­r kiemelte, hogy Krisztina halálához nincs köze.

A vádirat szerint azonban ő ölte meg a családanyá­t, akire futás közben csapott le. Ahogy a Blikk megírta, Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult futni, majd miután a megszokott időben nem érkezett haza, férje és kisfia a keresésére indult. Nem sokkal később a rendőrök a házuktól nem messze megtaláltá­k Krisztina holttestét. Az édesanya gyilkosát öt

évig

R. Szilveszte­r állítja: ő már holtan talált rá a futó nőre, majd elvette a telefonját nem lelte a rendőrség, 2018ban hozott áttörést a nyomozás. A laboratóri­um egyezést mutatott ki az akkor is börtönben ülő R. Szilveszte­r DNS-e és a helyszínen talált anyagmarad­ványok között.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tagad a vádlott
Tagad a vádlott
 ?? ?? Nem érkezett haza Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult utolsó útjára
Nem érkezett haza Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult utolsó útjára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary