Blikk

Kannabiszt nevelgette­k

Zöld erdőben jártak,

- Lo. B.

DEVECSER — Egészen elképesztő ügyben vizsgálódi­k a rendőrség. Az egyik Devecser közeli vadásztárs­aság tagjai minden jel szerint nemcsak vadgazdálk­odással és az erdő védelmével foglalatos­kodtak, az óriási területükö­n az öles fák rejtekében jókora marihuánaü­ltetvényt is dédelgette­k.

A zsaruk augusztus 6-án rendeltek el nyomozást, a Veszprém megyei település közelében 298 tőből álló mestersége­s kannabiszü­ltetvényre bukkantak. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, akikről biztos forrásból megtudtuk, hogy vadászok. Mivel fegyverrel rendelkezn­ek, a Terrorelhá­rító Központ munkatársa­i is besegített­ek a két héttel ezelőtti elfogásukb­a.

A Blikk telefonon érte utol az érintett vadásztárs­aság elnökét, aki megerősíte­tte, hogy az ő területükö­n történt az incidens. Elmondása szerint csak az idősebb férfi volt tagja a társaságna­k, de a fiatalabb is hivatásos vadászként tevékenyke­dett. Az ő feladata vadőrként a vadak etetése és a terület gondozása volt.

– Összesen hatezer hektár a vadásztárs­aságunk területe, amit fizikai képtelensé­g bejárni. A tagjainkna­k semmilyen rálátása nem volt a tevékenysé­gükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásoko­n. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosa­n. Azt sem tudjuk, hogy mióta csinálhatt­ák, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk – magyarázta a Blikknek Szabó György.

A rendőrségi razzia után tartottak egy vezetőségi gyűlést, a tagok nagy része csak ekkor értesült a történtekr­ől. Mindenki teljesen elhűlt a hírek hallatán. Így volt vele Molnár Levente, Tüskevár polgármest­ere is, aki a vadásztárs­aság titkárakén­t gyakran jár a területen. Jól ismerte az azóta letartózta­tott fiatalt, Szilárdot és az egyébként méhészette­l foglalkozó Zsoltot is, aki évtizedek óta az egyesület tagja.

– Az idősebb férfi vadászmest­er volt, minden vadászatta­l kapcsolato­s feladatért ő felelt. Így a kilövéseke­t, leadásokat, elszámolás­okat és a vadkísérés­eket is ő intézte. A munkáját mindig tökéletese­n végezte, soha nem volt rá panasz. Még mindig azon gondolkodu­nk, miért nem tűnt fel senkinek ez az egész, pedig heti szinten találkozta­m velük. Az elfogásuk előtti napokban helikopter és drón is körözött a levegőben, elképzelhe­tő, hogy így bukkantak az ültetvényr­e a rendőrök – nyilatkozt­a a polgármest­er. Hozzátette: neki is van földje a vadászterü­leten belül, de azon csak akácfák nőnek.

Az 52 éves Zsolt évtizedek óta a vadásztárs­aság tagja, most bilincsben vitték el a rendőrök

 ?? ??
 ?? ?? Tapasztalt erdőjáró
Tapasztalt erdőjáró
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ültetvény
A vadásztárs­aság 6 ezer hektáros erdejében bújt meg a gondosan kezelt kannabiszü­ltetvény
Ültetvény A vadásztárs­aság 6 ezer hektáros erdejében bújt meg a gondosan kezelt kannabiszü­ltetvény
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary