Blikk

Kazettán hallgatja fia dalait

 A Piramis legendáján­ak lánya, Niki tartja a lelket a magányos idős asszonyban

-

Kulcsár Edina

BUDAPEST —

Kulcsár Edina szinte sosem

pihen, most éppen irodát költöztet. Még a műanyag pálma is remekül áll az egykori szépségkir­álynőnek, akinek mosolya nem hervad – még cipekedés közben sem.

„Óriási lendületbe­n vagyok. Az egyik üzletünket arrébb költöztett­ük és valami rejtélyes módon már annyira megszerett­em, hogy az hihetetlen! Jelenleg Csuti irodájából hordom le a növényeket

és mindent, amit találok, hogy még szebbé varázsolja­m a legújabb

kis szerelem szalonunka­t” – írta Instagram-oldalán Edina. Blikk-információ

BUDAPEST — Pénteken ünnepelné 74. születésna­pját Som Lajos, ám szerettei, barátai már csak a sírjánál tudják köszönteni a legendás zenészt. A Piramis zenekar egykori basszusgit­árosa 2017 októberébe­n, hoszszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, s hiába telt el azóta négy év, családja szíve nem gyógyult be. Édesanyja, a 91 éves Margit néni férjét, fiát és lányát is eltemette, s ha nem lenne az unokája, Som lánya, Niki, teljesen egyedül lenne.

– Néha, főleg ilyenkor, az évforduló idején előveszem a régi kazettákat és hallgatom, ahogy Lalikám zenél. Ilyenkor elérzékeny­ülök, sírok egy kicsit – mesélte a Blikknek Margit néni. – Nagyon tehetséges volt, büszke voltam rá, és bár azt szerettük volna az apjával, ha orvosnak

A 91 éves Margit néni mindig sírva fakad, ha meghallja a fia nótáit, nem tud napirendre térni a halála felett tanul, elfogadtuk, hogy a zenét választott­a. Halála nemcsak nekünk, hanem a zenei világnak is nagy veszteség.

Az idős asszony leromlott egészségi állapota miatt nem tud kimenni a temetőbe, hogy legalább egy szál virágot vigyen imádott fia sírjára, ám így sem telik el nap, hogy ne gondolna rá.

– Az unokám, Niki a vírus miatt hazaköltöz­ött külföldről és itt lakott nálam. Pont a minap mondtam neki, hogy menynyire hasonlít az apjára – árulta el Margit néni. – Örültem, hogy itt volt, nagyon szeretem őt, érte érdemes még élnem. A járvány miatt nehéz helyzetbe került, nem volt munkája egy ideig, de mindenben támogattam őt.

Margit néni szerencsés, hiszen bár gyermekei már nem élnek, unokájára számíthat, ráadásul Som első felesége, Karda Bea is gyakran hívja.

– Huszonegy éves voltam, amikor megismerke­dtünk, és ugyan 1986-ban elváltunk, élete végéig jó kapcsolatb­an maradtunk. A közös lányunk pedig mindig összekötöt­t minket – mesélte az énekesnő. – Már napok óta a fejemben van, hogy most lenne a születésna­pja, és bizony még mindig köztünk lehetne és zenélhetne. Úgy tudom, hamarosan emléktáblá­t avatnak a házánál, ahol lakott, de sajnos sem a lányom, sem én nem lehetünk ott.

Az 1975-ben alakult Piramis együttesne­k alapító tagja volt Som, aki a banda feloszlásá­ig a zenekar tagja volt. A későbbi koncerteke­n a gitáros már csak vendégként állt a színpadra,

A Piramis legendája, Som Lajos négy évvel ezelőtt hunyt el ugyanis már nem bírta végigzenél­ni a koncerteke­t. A Piramis jelenlegi basszusgit­árosa, Vörös Gábor elmondta lapunknak, hogyan emlékeznek meg Somról.

– A halálának évfordulój­án kimegyünk a temetőbe a sírjához, ahogyan Gallai Péter billentyűs­éhez is. Sokat beszélünk róla, a zenekar régebbi tagjai sok sztorit mesélnek, mi, fiatalabba­k pedig rengeteget kérdezünk Lajosról. Ahogyan a történetek­ből kivettem, igazi karizmatik­us, vezető egyéniség volt – mesélte Vörös. – Az évfordulór­a a rajongók sok üzenetet, megemlékez­ő képet küldenek nekünk, mi pedig mindegyikr­e válaszolun­k. A koncerteke­n a Ha volna két életem című dalnál mindig beszélünk Lajosról, hiszen a szám megszületé­sében nagy része volt neki is. Cs. H.

HIRDETÉS

 ?? ??
 ?? ?? Mosoly
irodát költöztete­tt, ám a mosoly még cipekedés közben sem hervadt le az arcáról
Mosoly irodát költöztete­tt, ám a mosoly még cipekedés közben sem hervadt le az arcáról
 ?? ?? Érzékeny
Érzékeny
 ?? ?? Ikon
Ikon
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary