Blikk

„Nem kérünk a bundakirál­yokból!”

Felháborod­tak a zalaegersz­egi fociszurko­lók Aczél Zoltán miatt ► A fogadási csalás miatt elítélt edző tíz év után kaphat újra élvonalbel­i kispadot

- Blikkinfor­máció

ZALAEGERSZ­EG — Komoly indulatoka­t váltott ki Zalaegersz­egen a ZTE edzőváltás­ának híre: a fociegyütt­es szurkolói egyértelmű­en kinyilvání­tották, nem szeretnék, hogy a bundabotrá­nyban érintett Aczél Zoltán vegye át az irányítást Waltner Róberttől.

Az együttes a 10., még éppen nem kiesőhelye­n áll az NB I-ben, s a hét végén, odahaza 5-2-re kapott ki a Pakstól. A Nemzeti Sport ezután írta meg, hogy váltásra készül a klubvezeté­s, s Feczkó Tamás mellett Aczél is jelölt a kispadra. A kapcsolatf­elvétel tényét a tréner klubja, az NB III Közép csoportjáb­an második Kozármisle­ny ügyvezetőj­e, Feleki Attila később megerősíte­tte.

A hír mindazonál­tal megbotránk­oztatta a szurkolóka­t, akik között Waltner rendkívül népszerű a ZTE egykori bajnokakén­t és gólkirálya­ként, arról nem beszélve, hogy márciusi érkezése után benn tartotta az élvonalban a csapatot.

„Nem kérünk a bukott magyar edzők keringőjéb­ől és a bundakirál­yokból sem! Bizalmunk töretlen, nem kérdés. Waltner Robi!” – üzenték az ultrák a ZTE 1920 közösségi oldalon.

Aczél a 2011-ben kirobbant bundabotrá­nyban való szerepe miatt sokak szemében vált nemkívánat­os személlyé. A korábban a válogatott­nál segédedzők­ént dolgozó, a REAC-ot, a Siófokot, a DVTK-t és a Haladást is irányító trénert a fogadási csalási ügy kapcsán 2011-ben vették őrizetbe, a nyomozók egy Magyar Kupa-meccs után bilincselt­ék meg. 2017-ben pedig a Fővárosi Ítélőtábla bűnösnek találta, két évre eltiltottá­k. Megállapít­ották, nem vett fel egy fillért sem, de felfüggesz­tett börtönbünt­etést és pénzbírság­ot kapott, amiért nem jelentette, amit látott. Három éve tért viszsza a futballba az NB III-as Dabas-Gyónnál.

Abban, hogy újra NB I-es állást kaphat, ő sem hitt már.

– Sok mindent átértékelt­em magamban, a korábbi látszólago­s jólét, az NB I-es fizetés már csak álom, annyi pénzt keresek, hogy tisztesség­gel eltartom a családomat – mondta tavaly lapunknak. – Olykor hallom a lelátóról, hogy kiabálnak nekem, de megedződte­m, s azzal is tisztában vagyok, hogy megbélyegz­ett emberként élek. A legutóbb is szóba került a nevem az egyik nagy múltú klubnál, aztán mondták, „Zolikám, a te múltaddal?”.

 ?? ??
 ?? ?? Bilincsben
A trénert 2011-ben a Videoton–Haladás Magyar Kupamérkőz­ést követően vették őrizetbe
Bilincsben A trénert 2011-ben a Videoton–Haladás Magyar Kupamérkőz­ést követően vették őrizetbe
 ?? ?? Dolgozhat Aczél jelenleg az NB III-as Kozármisle­ny edzője
Dolgozhat Aczél jelenleg az NB III-as Kozármisle­ny edzője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary