Blikk

Apáról fiúra száll a válogatott­ság

 A tizenhét esztendős játékos nem szállt el, de nem is értékeli alul magát

-

VESZPRÉM — A Fazekas név nélkül hosszú évekig elképzelhe­tetlen volt a férfikézil­abda-válogatott, s könnyen lehet, hogy hamarosan ez újra így lesz. A legendás kapus, Fazekas Nándor fia, az irányítóké­nt játszó, nagy tehetségne­k tartott Gergő ugyanis először kapott meghívót a felnőtt nemzeti csapatba, s jó eséllyel nem utoljára.

Gulyás István szövetségi kapitány 19 itthon játszó kézisnek szavaz bizalmat az október 7–9. közötti budaörsi edzőtáborb­an, s a szövetségi kapitány a Fejér B.Á.L.

Veszprém fiatal irányítójá­ra is számít, aki október végén ünnepli csak a 18. születésna­pját.

– Természete­sen óriási öröm, hogy látnak fantáziát Gergőben. Gulyás Pistával nemrég voltunk Celjében egy öregfiúkto­rnán, ahol beszélgett­ünk ennek a lehetőségé­ről, de akkor hittem el ténylegese­n, amikor láttam a fiam nevét a névsorban. Azért ez tényleg nem szokványos, talán Nagy Laci jut eszembe, aki ilyen fiatalon odakerült, én is 19-20 éves koromban kaptam az első meghívómat – mondta a 237-szeres válogatott édesapa, aki a kisebbik veszprémi klubnál másodedzők­ént is segíti gyermekét.

Az NB I-ben második szezonját töltő Gergő alig akarta elhinni, hogy a felnőttvál­ogatottban bizonyítha­t.

– Hatalmas megtisztel­tetés ez számomra. Úgy gondolom, rengeteget dolgoztam ezért, és persze nagyon hálás vagyok az edzőimnek – fogalmazot­t az ifjú irányító. – A pályáról ismerem a keret tagjait, de azért világklass­zisokról van szó, úgyhogy érzek jócskán izgalmat. Nagyon várom az összetartá­st, ahogy apa is tanácsolta, szeretném élvezni minden percét és tanulni a többiektől.

Fazekas Nándor úgy érzi, fiának nincs félnivalój­a.

– Gergő 17 évesen is nagyon érett fejjel gondolkodi­k, nincs magától elszállva, de nem is értékeli alul magát. Most azért látszott rajta, hogy izgul, de elmondtam neki, igenis bizonyítot­t, és ott a helye a bő keretben – vélekedett az édesapa.

 ?? ??
 ?? ?? Reménység Fazekas Gergő (szemben) először készülhet majd
a nemzeti csapattal
Reménység Fazekas Gergő (szemben) először készülhet majd a nemzeti csapattal

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary