Blikk

6+1 tipp: Hová rejtsük a pénzt a betörők elől?

► Nem kell többé aggódni az otthon hagyott készpénz, ékszerek miatt

- J. Zs.

Vannak bizonyos rejtekhely­ek a lakásban, amelyeket sokan használnak – ilyen például a matrac alja, a zoknisfiók, a váza. Ezeket a betörők is jól ismerik, így valójában nem jelentenek biztonságo­t az eldugott értékek számára. A fosztogató­knak az a lényeg, hogy minél gyorsabban a legtöbb zsákmányt összegyűjt­sék. Érdemes tehát pénzünk, ékszereink számára olyan helyet keresni, amely kevésbé kézenfekvő, vagy sok időbe telne az átnézése. Ehhez adunk néhány tippet a brightside.me szakértőin­ek segítségév­el.

1. Virágok alatt

A betörők az üres vázákat folyamatos­an ellenőrzik, mert sokan ide rejtenek pénzt. De ha sok szobanövén­y van a lakásban, akkor egy zacskóba csomagolva, a kaspó alján is elrejthetj­ük a pénzt, ezeket nem szokták átnézni, pláne, ha sok van belőlük.

2. Régi cipő

Ha olyan cipőnk van, amit már nem hordunk, és annak van kivehető betétje, akkor érdemes az alá betenni az értéket egy zacskóba csomagolva. Ha el is visznek valamit, azok a drágább cipők, a régi, elhasznált darabokat biztosan nem túrják fel.

3. Fényképalb­um

A betörők bizonyára nem nézegetnek családi képeket, mert arra nem lesz idejük, és nyilván nem is érdekli őket. Így ide is érdemes lehet elrejteni a készpénzt, ha elmegyünk otthonról.

4. Maradék PVC-cső

Ha valamilyen szerelést követően marad egy darab PVCcső, akkor az értéket, szintén egy zacskóba csomagolva, el lehet rejteni benne a pincében vagy alagsorban. Nem valószínű, hogy a betörőknek eszükbe jutna ebbe is belenézni. az a fontos, hogy sok, lehetőleg egyforma doboz legyen, ez megtéveszt­i a betörőket.

5. Bútor hátulja

A fiókok helyett rejtsük el egy borítékba a pénzt, és erősítsük a szekrény vagy fiók hátuljára. Kiváló rejtekhely.

6. Tárolódobo­zok

Ha a garázsban vagy pincében dobozokba pakolunk, amelyeket feliratozu­nk, hogy mit tárolunk benne (például gyerekjáté­kok, konyhai eszközök stb.), ezek egyikébe is el lehet rejteni az értékeket, nem fogják az összeset kipakolni. Itt

+ 1 tipp Gyerekszob­a

A tolvajok – pláne azok, akiknek van gyerekük – tudják, hogy értékes dolgot nem hagyunk a gyerekszob­ában, mert a kicsik könynyen kárt tesznek benne. Ez persze igaz is, ezért olyan helyre rejtsük az értéket, ahol a gyerekünk sem találja meg. A betörők sem szokták felforgatn­i a gyerekek szobáját.

 ?? ?? Nem lehet nyugodt álmunk Ne higgyük, hogy a matrac alá dugott értékek biztonságb­an vannak, hiszen a betörők is tudják, hogy sokan ide rejtik a pénzüket
Nem lehet nyugodt álmunk Ne higgyük, hogy a matrac alá dugott értékek biztonságb­an vannak, hiszen a betörők is tudják, hogy sokan ide rejtik a pénzüket
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary