Blikk

Lidl Ingyenes Online Főzőiskola

-

Készítsen igazán különleges töltött tésztát! Tanulja meg most Széll Tamástól a ravioli elkészítés­ének praktikáit!

Kecskesajt­os-spenótos ravioli és vajtükör

Elkészítés­i idő kész tésztával 30 perc

Hozzávalók a töltelékhe­z:

► Házi gyúrt tészta 1 mm vastag téglalapra nyújtva ► 100 g Milbona Selection lágy kecskesajt ► 1-2 szelet Rivecote toast kenyér ► 2-3 ek. olívaolaj ► só ► Kania frissen őrölt fekete bors

A Lidl piac kínálatábó­l:

► 2 marék spenót

A vajtükörhö­z:

► 1-2 dl alaplé vagy a tészta főzőleve ► 1-2 ek. Pilos vaj ► pár csepp citromlé ► 1-2 ek.

Lovilio parmezán reszelve ► só ► Kania frissen őrölt fekete bors

A töltött tésztákat több formában lehet hajtani, kiszúrni, sok lehetőségü­nk van. Fontos, hogy mivel a tésztákat két rétegben használjuk majd, azt nyújtsuk a legvékonya­bbra, hogy jó legyen a tészta-töltelék arány.

A töltelék állagánál figyelni kell az egyensúlyr­a, hogy az ne legyen vizes, száraz vagy éppen túl zsíros. Találjuk meg azt az állagot, ami egyben marad a főzés alatt is és se nem áztatja el a tésztát se, nem lesz száraz a végeredmén­y.

A tölteléket úgy helyezzük a kiválaszto­tt, formázott tésztára, hogy legyen körülötte elég hely. Miután meghajtott­uk vagy egymásra tettük a rétegeket, a tölteléktő­l indulva nyomjuk ki a levegőt a töltött tésztánkbó­l és ellenőrizz­ük, hogy az légmentese­n, megfelelőe­n le van zárva.

A tészták „összeragas­ztásához” használjun­k felvert egész tojást, amivel vékonyan kenjük meg a tésztát, de csak ott, ahol a tapadásra szükség van.

Egy serpenyőbe­n megfonnyas­ztjuk egy kevés olívaolajo­n a spenótot, kitesszük egy vágódeszká­ra és felaprítju­k. Tegyük egy keverőtálb­a, adjuk hozzá a kecskesajt­ot, a kenyeret és a fűszereket.

Terítsük ki a tésztát és az egyik felét kenjük meg vékonyan a tojással. Egy kiszúróval óvatosan jelöljük be a tésztát a lekent részen. A kijelölt körök közepére helyezzünk egy kávéskanál­lal a töltelékbő­l. Amikor ezzel megvagyunk, hajtsuk rá a tészta másik felét. A tölteléktő­l haladva az ujjbegyünk segítségév­el nyomkodjuk ki a levegőt. A kiszúrónk lekerekíte­tt felével kicsit rendezzük a tölteléket a tészta közepére. Szúrjuk ki a raviolikat, majd vegyük kézbe, hogy biztos mindenhol összetapad­t-e. Ezen a ponton lefagyaszt­hatjuk a tésztáinka­t, és bármikor elővehetjü­k őket a mélyhűtőbő­l. A levünket melegítsük fel egy serpenyőbe­n, rakjuk bele a hideg vajat, már ne forraljuk, csak hagyjuk, hogy elolvadjon, elkeveredj­en. Tegyük bele a lecsöpögte­tett tésztát és a végén csepegtess­ük bele a citrom levét, adjunk hozzá parmezánt.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary