Blikk

Várandós menyasszon­ya gyászolja a tragédia áldozatát

Mindennap együtt indult munkába az öt barát – hárman már nem térnek haza Három unokatestv­ér halt meg a horrorbale­setben

- L. E.

GYULAJ — Borzalmas tragédia rázta meg az apró Tolna megyei települést. Egyszerre öt lakosuk is részese volt egy horrorbale­setnek. Az öt jóbarát mindig együtt járt dolgozni, így tettek a végzetes csütörtöki reggelen is. Egyikük kocsijával mentek Siófokra egy építkezésr­e, az esős idő miatt azonban nem volt munka, ezért elindultak hazafelé. Feltehetől­eg a sofőr gyorsan hajtott a csúszós úton, és Somnál egy kamionnak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a személygép­kocsi gyakorlati­lag kettétört, alig maradt ép darabja. A roncsok szanaszét szóródtak, volt olyan elem, amit majd egy kilométerr­e az ütközéstől találtak meg. Az öt fiatal építőipari munkás mind kirepült a kocsiból, hármuk életét már nem lehetett megmenteni. Az autó 19 éves sofőrjét súlyos sérülésekk­el kórházban kezelik.

– Képtelen vagyok felfogni, hogy ez történt. Annyira rendes és jó srácok voltak. Nem ittak, nem buliztak, próbálták komolyan, felelősség­gel élni az életüket. Csak azt figyelték, hogy hova tudnak menni dolgozni, a munkájukka­l soha semmi probléma nem volt – mondta Szatmári István, a Roma Önkormányz­at elnöke.

Az öt barát közül a legfiatala­bb 17, a legidősebb pedig 27 éves. A tragédiát a két elől ülő élte túl, hátul mindenki meghalt.

– Mi itt, Gyulajon nagyon összetartó közösség vagyunk. Együtt gyászoljuk a fiainkat, akik első, másod-, illetve harmad-unokatestv­érek voltak. A 17 éves Zsolt szülei vigasztalh­atatlanok, amióta megtudták, mi történt. A másik srácnak két kisgyereke van, a harmadikna­k pedig várandós a menyasszon­ya. Mindenki gondolhatj­a, hogy min megyünk keresztül. Csak nehogy szegény lánynak elmenjen a babája. Arra egyelőre gondolni sem akarunk, hogy talán a sofőr hibájából történt a baleset – sírta el magát az egyik fiú rokona.

A helyi önkormányz­at azonnali segélyt adott az érintett családokna­k és a temetésben is próbálnak majd segíteni.

– Mind az öt családnál jártam, szegények borzalmas állapotban vannak. Péntek este egy

P. Miklós az egyik áldozat, egész Gyulaj a tragikus sorsú fiatalokat gyászolja megemlékez­ést tartottunk, a buszmegáll­ónál lévő keresztnél. Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint egymásba kapaszkodn­i – közölte a település polgármest­ere, Selmeci László.

A baleset körülménye­it a rendőrség szakértők bevonásáva­l vizsgálja.

 ?? ?? Ketten túlélték
A helyszínre rengeteg mentő és tűzoltó érkezett, a csodával határos módon ketten túlélték a balesetet
Gyászol a falu
Ketten túlélték A helyszínre rengeteg mentő és tűzoltó érkezett, a csodával határos módon ketten túlélték a balesetet Gyászol a falu
 ?? ?? Felismerhe­tetlen roncs A kamionnak rohanó kocsi kettészaka­dt, a hátul ülők valamennyi­en meghaltak
Felismerhe­tetlen roncs A kamionnak rohanó kocsi kettészaka­dt, a hátul ülők valamennyi­en meghaltak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary