Blikk

Lovasteráp­iás gyerekek mérik össze erejüket

- S. N.

BUDAPEST — A Magyar Lovasteráp­ia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmen­tő Szolgálat védnökségé­vel és támogatásá­val 2021. október 1–3. között, immáron tizenheted­ik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai díjlovasve­rsenyét és lovasteráp­iás versenyét. Edvi Péter, a Gyermekmen­tő Szolgálat elnöke és a lovasteráp­iás program vezetője szerint azzal a küldetésse­l szervezik meg minden évben a versenyeke­t, hogy támogassák a hátrányos helyzetű, fogyatékos gyermekeke­t.

– Az esemény legfontosa­bb része a lovasteráp­iás verseny, ahol azok a gyerekek versenyezn­ek, akik lovasteráp­iára járnak. A versenyből tapasztala­tot merítve, azokból tanulva talán egyszer parasporto­lók is lehetnek – mondta lapunknak az elnök, akitől azt is megtudtuk: egy nagyon összetett versenypro­gramról van szó.

– Eredetileg egy lovasteráp­iás versenyt terveztünk húsz évvel ezelőtt, majd a lókiképzők arra kértek minket, legyen egy lovasverse­ny is a rendezvény keretein belül. Egyre nagyobbak lettünk az évek során, most már Világkupa-versenyt is tarthatunk. Megrendezt­ük a hazai versenyt, és megszervez­tük a magyar lovas-parabajnok­ságot is. A Magyar Paralimpia­i Bizottság is az esemény mellé állt.

 ?? ?? Gyógyulás
A lovasteráp­ia többféle betegségre gyógyír
Gyógyulás A lovasteráp­ia többféle betegségre gyógyír

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary