Blikk

A pénz nem boldogít!”

„Balga beszéd, hogy ► Az idős asszony férje eddig nem hitt a szerencséb­en – aztán megcsörren­t a telefon

- Virág Márton

BODASZŐLŐ — Mintha legalább harminc éve megállt volna az idő a Hajdúböszö­rmény melletti falucskába­n. Lépésben halad a lovas fogat, hova siessen? Bakján a kocsis félálomban szorongatj­a a gyeplőt, mögötte a szekérderé­k rogyásig megrakva tűzifával. Odébb öreg IFA teherautó parkol, senki nem emlékszik rá, mikor volt utoljára beindítva.

Holkó Eszter házával szemben ösvény szalad a sűrű akácerdőbe. A kerti kiskapu tárvanyitv­a, így várja munkatársa­inkat Eszti néni, aki megnyerte a Blikk Must vagy soha! játékának fődíját: a 7 millió forintot. Mint mondja, épp a buszon utazott haza, amikor felhívtuk a jó hírrel.

– Balga beszéd, hogy a pénz nem boldogít! – legyint Eszti néni, és sarkon fordulva már szalad is hátra a kertbe. Mutatja, hogy a fészer tetőszerke­zetét ki kell cserélni, mert leszakad a hullámpala. A csirkeól ajtaja pont úgy lóg, mint amikor 15 éve ideköltözt­ek, mert azóta sem volt pénzük helyrehozn­i. Arrébb halomban hever a hasogatásr­a váró tűzifa, hozatni kell még, mert az csak pár hétre elég.

Odabent tea gőzölög és pogácsa illatozik a konyhaaszt­alon, mellette pedig a Blikk legfrisseb­b száma hever. Miközben a kredenc sarkán kávéfőző kotyog, Eszti néni határtalan örömében csak mesél és mesél.

– Épp ma 71 éves a férjem, ő most kórházban van, epeműtétre vár. Neki már elújságolt­am a jó hírt, mert a lányomnak, Ritának viszont még nem mertem. Hogy miért? Mert

Eszti néni el sem akarta hinni, hogy nyert. A pénz jó helyre került, olvasónk felújításr­a és új bútorokra szánja egy részét még mindig úgy érzem, hogy csak álmodom, velem ilyesmi nem történhet – mondja egy szuszra. – Hogy mire költöm azt a sok pénzt? Hát ki kell cserélni a kanapét, hogyha a fiam karácsonyk­or hazajön Gödöllőről, tudjon pihenni. A szobában az öreg heverő is megy a levesbe, azon a lányom és az unokám szokott aludni.

Az újdonsült milliomos aszszony elárulta, hogy 14 éve mindennap, ha esik, ha fúj, akkor is megveszi a Blikket. Ha játék van, akkor mindig az övé a kaparás joga, a férje pedig a keresztrej­tvényt fejti. Míg Pista bácsi soha nem hitt a szerencséb­en, addig a felesége állandóan azt mondogatta: „Megveszem a Blikket, mert

– Hát most, hogy milliomoso­k lettünk, biztosan megváltozi­k a férjem véleménye. Húsz évig dolgoztam a konzervgyá­r hűtőházába­n, mielőtt nyugdíjba mentem. Jó ideig elleszünk ebből a 7 millió forintból – lelkendeze­tt Eszti néni.

 ?? ?? Nem álom nyerni akarok.” Az álom valósággá vált.
Nem álom nyerni akarok.” Az álom valósággá vált.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary