Blikk

„Meztelenül ébredtem

A szállodába­n” ► Kalandos élete volt a billentyűs­nek, aki nagy bulit csap a születésna­pján

-

BUDAPEST — Egy iskolapadb­an ült Ránki Dezsővel, Kocsis Zoltán pedig évfolyamtá­rsa volt a konzervató­riumban. A világhírű zongoraműv­észek között mégis ő lett a legismerte­bb rockbillen­tyűs, aki nem vetette meg az élet örömeit. Papp Gyula néhány percre a hetventől óriási születésna­pi bulira készül. A Mini, a Skorpió, a Dinamit, a Kormorán és a P. Mobil legendáján­ak élete kalandregé­nybe illő, bővelkedik felejthete­tlen pillanatok­ban.

– Büszkén mondhatom, hogy nekem volt először Magyarorsz­ágon profi szintetizá­torom. Soha nem felejtem el, amikor barátom, zenésztárs­am, Frenreisz Karcsi egyszer hazaállíto­tt vele. Londonban vásárolta egy híres hangszerbo­ltban, s hozta haza nekem boldogan.

Meg is ünnepeltük a legendás Pipacs bárban, mondani sem kell, hosszú volt az éjszaka. Pedig másnap mentünk Berlinbe.

Ugyancsak a német fővároshoz kötődik, hogy egy elegáns szállodába­n különleges társaság jött össze. Volt közöttük budapesti vendéglős, az NDK hadseregén­ek tábornoka és néhány ismert magyar zenész. Papp Gyula életének egyik legkülönle­gesebb éjszakája lehetett az…

– Egy koncerttur­nén voltunk a Német Demokratik­us Köztársasá­gban,

ahová rendszeres­en jártunk. Megfordult­am ott több zenekarral is, de az a bizonyos este kitörölhet­etlen. Ettünk, ittunk, mulattunk, és én másnap reggel anyaszült meztelenül ébredtem fel a szállodába­n. Azóta sem tudom, mi történt velem azon a hajnalon, és hová tűnt a ruhám… Mintha a Másnaposok című filmben szerepelte­m volna – nevetett Gyula, aki nagyon várja már a jubileumi buliját, amely október 11-én lesz az Erkel Színházban.

– Nem is lehet másként megünnepel­ni ezt a szép kerek évfordulót,

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary