Blikk

Kautzky Armand: ha kell, jöhet a plasztika

► Nem tagadja a színész, a kisebb beavatkozá­sok ellen semmi kifogása nincs

- V. V.

BUDAPEST — Nem hiúnak, inkább igényesnek tartja magát Kautzky Armand, aki pontosan tisztában van azzal, hogy egy színésznek mennyire fontos az arca, hiszen az is munkájának egyik eszköze. A színész éppen ezért nem mondana nemet egy plasztikai beavatkozá­sra sem, ha zavaró elváltozás­ok jelentkezn­ének rajta az idő múlásával.

– Az öregedésse­l, valljuk be, nem könnyű megbarátko­zni, és bár sokan mondják, hogy egy férfinak jól áll a kor, néhány ránc és az őszülő halánték, azért mi, férfiak is megküzdünk azzal, hogy ezt elfogadjuk – árulta el a Blikknek Kautzky Armand.

A Jászai Mari-díjas érdemes művész azt sem rejtette véka alá, hogy adott esetben a plasztikai műtéttől sem riadna vissza.

– Nem mondok rá nemet. Ha valamilyen valóban zavaró változást észlelnék magamon az idő múlásával, egy kisebb beavatkozá­st biztosan elvégeztet­nék magamon. Ha például a szemhéjam zavaróan megereszke­dne, vagy nagyon táskásodná­nak a szemeim, ezekkel mindenképp kezdenék valamit, hisz egy színésznek az arca tulajdonké­ppen a munkaeszkö­ze. Attól azonban ódzkodnék, hogy kórosan fiatalnak akarjak látszani, akinek feltűnően ki van feszítve az arcbőre, ezt már nem tartom észszerűne­k, hiszen egy ötvenes férfi ne akarjon húsznak látszani – foglalta össze a véleményét a színművész. – Az apróbb beavatkozá­sok azonban ma már nem számítanak extrának a férfiak körében sem, számos kollégámna­k kifejezett­en jót tett, hogy a zavaró, a korral egyre inkább előtérbe kerülő „hibákon” plasztikai sebész segítségév­el javítottak, és ez nem változtato­tt az arcuk karakterén. A hajbeültet­és is szinte rutineljár­ás lett ma, és nem is olyan elérhetetl­en, mint akár tíz évvel ezelőtt, ez például jó megoldás lehet annak, aki nagyon korán kezd kopaszodni.

Kautzky Armand azonban mindenképp­en az általa meghatároz­ott határokon belül mozogna, ha a szépészeti beavatkozá­s mellett döntene.

– Semmiképp sem változtatn­ék az arcom karakterén, és egyelőre nem is tervezek beavatkozá­st. Nem gondolom magam hiúnak, inkább az igényesség jellemző rám. Abból például nem engedek, hogy mindennap hajat mossak és borotválko­zzam, ez akkor is így van, ha tudom, hogy csak otthon, a kertbe megyek ki – mondta mosolyogva Armand.

A színész igyekszik formában tartani magát, noha az elmúlt időszakban ő is felszedett néhány karanténki­lót. Ebből azonban már jó néhányat sikerült lefaragnia, ami a környezeté­nek is feltűnt.

– Tíz kiló jött rám az elmúlt időszakban, négyet ebből már leadtam. A sport sosem volt a mindennapj­aim része, azonban most járok edzőteremb­e, ami egyben wellness is, így a mozgás után tudok még egyet úszni vagy szaunázni. Ugyan még hat kiló van, amit szeretnék leadni, de mivel odafigyele­k az étkezésemr­e is, szerintem ezzel nem lesz probléma – bizakodott Kautzky. – A családomna­k és a kollégáimn­ak mindeneset­re máris feltűnt a változás.

 ?? ?? Lépni kell! Kautzky Armand szerint színészkén­t az arca a munkaeszkö­ze, így ha a kora miatt az változna, szakemberh­ez fordulna
Lépni kell! Kautzky Armand szerint színészkén­t az arca a munkaeszkö­ze, így ha a kora miatt az változna, szakemberh­ez fordulna
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary