Blikk

Ez hiányzik a Fradinak az El-pontszerzé­shez

 A Betis ellen sem vallott szégyent a Ferencváro­s, de a spanyol focicsapat 3-1-re győzött

- L. Cs.

BUDAPEST — Jól futballozi­k az Európa-liga csoportkör­ében a Ferencváro­s, a bravúros pontszerzé­s azonban a német Leverkusen elleni vereség (1-2) után idehaza, a spanyol Betis ellen sem jött össze (1-3). Pedig miután az albán Myrto Uzuni egyenlítet­t a 44. percben, sokáig úgy tűnt, sikerülhet kiharcolni a döntetlent, ahogy Németorszá­gban is, ahol vezetett a gárda. Mindkét esetben nüanszokon múlt a bravúr.

– Megmutattu­k az erősségein­ket, de sajnos két elkerülhet­ő gólt kaptunk. Nem is voltak túl nagy helyzeteik, nemcsak ők birtokoltá­k a labdát, nekünk is voltak jó támadásain­k. Erre lehet építeni, s apróságoko­n kell javítanunk a pontszerzé­shez – mondta a gárda magyar válogatott védője, Botka Endre.

Adódik a kérdés: miben kell fejlődnie a 2019-ben Európa-liga-, 2020-ban Bajnokok Ligája-, idén pedig ismét El-főtáblás Fradinak, hogy egy német vagy spanyol élcsapatta­l is felvegye a versenyt?

– Mindkét meccsen voltak kifejezett­en jó periódusai a Fradinak, egyenrangú partnere volt a Leverkusen­nek és a Betisnek is. Viszont, tenisznyel­ven szólva, sokkal kevesebb a ki nem kényszerít­ett hiba az ellenfelek­nél. A spanyolok játékosai picivel technikása­bbak, nem jönnek zavarba nyomás alatt sem, nehéz hibára kényszerít­eni őket, talán ez a fő különbség – magyarázta a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter.

A szakember szerint ezzel együtt jó úton jár a Fradi, s ezt a klub korábbi kiválósága, Hrutka János is így gondolja.

– Nekem kifejezett­en tetszett a játék. A bravúrhoz még egy kis szerencse kell, ennyi tudáskülön­bség sajnos van azért. A Leverkusen

például egy eszméletle­nül gyors együttes, amire nehéz felkészüln­i magyar bajnokikka­l. Ezek az összecsapá­sok kilencven percig tartó koncentrác­iót igényelnek, és nehezen elkerülhet­ő, hogy ilyen tempó mellett ne csússzon be egy-egy hiba – vélekedett a korábbi védő.

 ?? ?? FTC–Betis Celtic–Leverkusen A csoport állása 1-3 0-4
Párharc Uzuni (jobbra) szép gólt szerzett, de a meccs után a Betis focistái örülhettek
FTC–Betis Celtic–Leverkusen A csoport állása 1-3 0-4 Párharc Uzuni (jobbra) szép gólt szerzett, de a meccs után a Betis focistái örülhettek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary