Blikk

Egyéni hibák, helyzetkih­asználás, erőnlét

-

1.

Az El-meccseken a kisebb egyéni hibák nem férnek bele. A Leverkusen győztes találata előtt a bosnyák Eldar Civic adta el a labdát saját térfelén, majd a német Florian Wirtz a gólját megelőzően teljesen üresen maradt a kapu előtt. A Betis ellen az első gólnál a teljes védelem nem tudta szerelni a francia Nabil Fekirt, míg az amerikai Henry Wingo szerencsét­len öngóljánál gyakorlati­lag három védő is alászaladt a labdának.

2.

A Fradi előtt megvannak a lehetősége­k a gólszerzés­re, de mindkét meccsen csak egyszer sikerült a kapuba találni. A Betis ellen a próbálkozá­sok számában alig maradt el a gárda a riválisátó­l (12 hazai, illetve 15 vendég lövés), a helyzetkih­asználásna­k azonban javulnia kell.

3. A Ferencváro­snak vannak jó periódusai, egyelőre azonban nem képes kilencven percen keresztül tartani a ritmust ellenfelei­vel. Mindkét eddigi találkozój­a a második félidő közepén dőlt el, a Leverkusen ellen a 69., a Betis ellen a 76. percben szerezte a győztes vagy sorsdöntő gólt a vetélytárs.

4.

Az FTC 40,25 millió eurós (14,4 milliárd forintos) keretével idehaza kimagaslik, az El-riválisokt­ól azonban messze elmarad. A Leverkusen játékosáll­ománya 352,75 millió eurót (126,2 milliárd Ft-ot), a Betisé 223,4 millió eurót (80 milliárd forintot), a Celticé 65,7 millió eurót (23,5 milliárd Ft-ot) ér a Transferma­rkt szerint.

5. A hazai bajnokik tempója nem készteti olyan mértékű erőbedobás­ra a zöld-fehéreket, mint a topligás klubok. Minél több ilyen szintű nemzetközi kupamérkőz­ésre van szüksége a csapatnak.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary