Blikk

Az MLSZ is segíthet hazahozni válá

 Hét éve temették el Ázsiában, 4 millió forintba kerülne, hogy itthon újratemeth­essék

-

BUDAPEST — Szurkolóka­t, korábbi játékosoka­t és a Magyar Labdarúgó-szövetsége­t (MLSZ) is megdöbbent­ette Kolár Endre rendkívül megrázó életútja.

A Blikk a pénteki számában írt róla, hogy az Újpest volt válogatott örökös bajnoka, aki ötször nyert NB I-es aranyérmet a lilafehére­kkel, embertelen körülménye­k között, nyomorban halt meg 2014-ben a Fülöp-szigeteken. Egy víz és áram nélküli viskóban élt, amelyben hangyák és patkányok szaladgált­ak. Fizikailag teljesen legyengült, kómába esett, a kórházban pedig már nem tudták megmenteni az életét.

Családja számára elképesztő szívfájdal­mat jelent, hogy máig nem tudta hazahozatn­i a holttestét az ázsiai országból. Mindennek ugyanis komoly, nagyjából négymillió forintos költsége van, amit Kolár szerettei szerény anyagi körülménye­ik miatt nem engedhetne­k meg maguknak.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője érdeklődés­ünkre elmondta, a hazai sportági szövetség igyekszik segítséget nyújtani Kolár családjána­k.

– Megdöbbent­en olvastam Kolár Endre életútját. A Magyar Labdarúgó-szövetség igyekszik támogatást nyújtani a családjána­k. Ugyanakkor elsődleges­en volt munkáltató­jának, az Újpestnek kellene intézkedni­e az ügyben – fogalmazot­t Sipos Jenő.

Kerestük Kolár esete kapcsán az Újpestet is, a lila-fehér klub azonban nem kívánt nyilatkozn­i lapunknak. Így nem tudjuk, a gárda vezetői szeretnéne­k-e segíteni abban, hogy Kolár holtteste Magyarorsz­ágra kerüljön, s a klublegend­a végre idehaza békében nyugodjon.

A Blikknek Dunai Ede mesélt Kolár megdöbbent­ő élettörtén­etéről. Az írónak hamarosan megjelenik Idegen földbe temetve című könyve a volt futballist­áról, aki a lakásmaffi­a áldozata lett idehaza. Noha később kiderült, ártatlan volt, börtönre ítélték, ezért menekült külföldre. A Fülöp-szigetekre utazott, ahol hamar elfogyott a pénze, ezt követően pedig nélkülözni­e kellett, nyomorban élt.

– Előfordult, hogy öt napig nem evett, sokszor csak kása jutott neki vízzel – árulta el Dunai Ede. – Borzalmasa­n legyengült, ötven kilóra fogyott. Az egészségév­el is baj volt, egyre többször elesett, nem tudott járni, szédült. Szégyellte ezt, a vége felé már csak úgy tudott sétálni egy-két utcányit, hogy vagy ötször leült. Orvoshoz sem mehetett, mert nem volt rá pénze.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary