Blikk

Ki váltja Koemant a Barca kispadján?

-

BARCELONA — Egyre csak mélyülő válságban van a Barcelona focicsapat­a, amely a spanyol élvonalban és a Bajnokok Ligájában is szenved. Ronald Koeman, a csapat holland vezetőedző­je szinte biztosan távozik a gárdától, amely legutóbb a portugál Benfica ellen szenvedett kínos, 3-0-s vereséget a BL-ben.

– A legegyszer­űbb megoldás, ha kirúgják az edzőt, de mindannyia­n felelősök vagyunk a gyenge szereplésé­rt. Nagyon komoly a helyzet – mondta Sergio Busquets, a katalánok középpályá­sa.

Koeman helyére többen is pályáznak, a spanyol lapok szerint négy jelölt közül választja majd ki az új trénert a Barca vezetősége. A szurkolók nagy része Xavi kinevezésé­t támogatja, aki játékoskén­t legendává vált a klubnál, 1998 és 2015 között erősítette az együttest. Többek között négy BL-serleget nyert a csapattal. Jelenleg a katari al-Szadd vezetőedző­je, 2023-ig szóló szerződés köti a gárdához.

A belga válogatott­al 2018-ban világbajno­ki bronzérmet nyerő Roberto Martínez neve is szóba került, a spanyol tréner még sohasem dolgozott edzőként hazájában.

Az Internazio­naléval legutóbb olasz bajnokságo­t nyerő Antonio Conte kinevezése is felvetődöt­t, kérdés, hogy az ő szigorú és leginkább csak az eredményre törő stílusa passzolna-e a Barcához, amelynél a szurkolók hozzászokt­ak a látványos futballhoz.

A katalán RAC 1 rádió szerint Marcelo Gallardo, az argentin River Plate vezetőedző­je is esélyes rá, hogy a Barcelona trénere legyen.

 ?? ?? Elfeledve
A Blikk pénteken írt arról, hogy az Újpest ötszörös bajnoka, Kolár elfeledve, szörnyű körülménye­k között hunyt el
Elfeledve A Blikk pénteken írt arról, hogy az Újpest ötszörös bajnoka, Kolár elfeledve, szörnyű körülménye­k között hunyt el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary