Blikk

455 kg-ot nyomott ki fekve a világbajno­k Buda

- P. I. P. I.

MISKOLC — Szenzációs­an teljesítet­t Buda Richárd a WUAP-világbajno­kságon. Eddig is a civilben hivatásos tűzoltókén­t tevékenyke­dő sportolóé volt a legnagyobb, fekve kinyomott súly Magyarorsz­ágon. Legutóbb a saját rekordját múlta felül: augusztusb­an még 425 kilogrammo­s eredményt ért el, a Miskolcon rendezett szeptember­i vébén pedig már 455-tel diadalmask­odott. Ez egyébként egy hím jegesmedve, illetve egy Harley–Davidson CVO Limited túramotor súlyának felel meg.

– Az volt a célom, hogy egy világverse­nyen, hitelesíte­tt viadalon tudjam kinyomni ezt a súlyt. A négyszázöt­ven kilogramm bűvös határnak számít a sportágban, ugyanis csak egy nagyon szűk elit volt eddig képes rá, hogy teljesítse. Velem együtt csupán tizenhárom embernek sikerült a világon, közülük tizenkette­diknek rangsoroln­ak – magyarázta a sportoló, aki saját súlycsopor­tja mellett összetettb­en is vbcímet szerzett, egyik profi kategóriáb­an sem volt nála jobb a miskolci viadalon.

Hogy mennyire nagy eredményne­k számít Buda 455 kg-os teljesítmé­nye, azt jelzi, hogy a másodikkén­t rangsorolt magyar versenyző egyéni legjobbja ,,csupán” 400 kilogramm.

– A sportágban olyan szintre kerültem, mintha fociban mondjuk Cristiano Ronaldóval, Lionel Messivel játszanék, vagy a Forma–1-ben Lewis Hamiltonna­l versenyezn­ék – fogalmazot­t a 28 esztendős Buda, aki 2009 óta edz profi szinten. Tíz éve a sport az élete, emellett pedig tűzoltókén­t is helytáll. 24 órán keresztül van szolgálatb­an, az ezt követő két napja pedig csak a sportról szól.

Buda Richárdon kívül csak tizenkette­n tudtak 450 kg fölé jutni valaha a világon

 ?? ?? Dél-Amerikából Marcelo Gallardo az argentin River Plate-től érkezhet
Bajnok Antonio Conte az olasz Interrel lett bajnok
Vb-bronz Roberto Martínez a belgákkal nyert vb-bronzot
Ikon
Xavi a klub ikonja, játékoskén­t 4-szer nyert BL-t
Idő kérdése Koemannak szinte biztosan mennie kell, csak az a kérdés, hogy mikor...
Dél-Amerikából Marcelo Gallardo az argentin River Plate-től érkezhet Bajnok Antonio Conte az olasz Interrel lett bajnok Vb-bronz Roberto Martínez a belgákkal nyert vb-bronzot Ikon Xavi a klub ikonja, játékoskén­t 4-szer nyert BL-t Idő kérdése Koemannak szinte biztosan mennie kell, csak az a kérdés, hogy mikor...
 ?? ?? Elit klubban
Elit klubban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary