Blikk

Bölk is kézilegend­a lenne

 Az FTC balátlövőj­ének a példaképe anyukája, aki vébét nyert a németekkel

- H. Z.

BUDAPEST — Meccsről meccsre bizonyítja kivételes képességei­t a Ferencváro­s női kézilabdac­sapatában Emily Bölk. A 23 éves német légiós annak az együttesne­k az erőssége, amely idén – meglepetés­re – letaszítot­ta az NB I-es trónról a sokkal esélyesebb Győrt, s a Bajnokok Ligájában a klubja az ő vezérletév­el (6 gólt lőtt) először tudta legyőzni idegenben a világsztár­okkal felálló orosz Rosztov Dont.

– Az első év nagyon nehéz volt többek között a Covid miatt is, de a vége gyönyörű lett. Sajnos jelenleg három irányítónk is sérült, de próbáljuk a legjobbat nyújtani, és megmutatni, mire vagyunk képesek, ahogy a Rosztov ellen is tettük – mondta a Blikknek a sportolónő.

Bölk a német Buxtehude csapatában játszott utánpótlás- és felnőttszi­nten is. Peter Prior, a klub menedzsere is látta, mekkora tehetség, s az együttes irányítója­ként szerződést is kötött vele.

– Peter Prior végig hitt bennem, és lehetővé tette, hogy 16 évesen az első csapatban játszhassa­k. Neki és az összes edzőmnek hálás vagyok, akik tanítottak és megszerett­ették velem a játékot. A Buxtehude igazi kézilabdac­salád, nagyon élveztem, hogy gyerekkoro­mtól a Bundesligá­ig ott lehettem! – magyarázta Bölk.

A sportág alapjaival azért nem csak a klubjában találkozha­tott... Itthon talán kevesen tudják, de édesanyja, Andrea Bölk tíz évig szintén a Buxtehude játékosa volt, 201-szer szerepelt a német válogatott­ban, 361 gólt szerzett, és ami a legfontosa­bb, 1993-ban világbajno­ki címet, 1994-ben Eb-ezüstérmet nyert együttesév­el.

– Olyan jó lenne vele együtt játszani, a pályán lenni, biztosan nagy örömöt jelentene – mondta Emily Bölk. – Sokat segít, hogy a családtagj­aim ismerik a kézilabdát, tudják, mikor kell támogatni vagy éppen csendben maradni... Ám édesanyámr­a visszatérv­e, büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerű anyukám van, szeretnék valami olyasmit elérni, mint ami neki sikerült. Amikor kicsik voltunk a húgommal, mindig anya érmeivel játszottun­k, csodás lenne, ha majd az enyéimet is melléjük rakhatnám. Folytatom a munkát, hogy ezt az álmot is valóra válthassam.

 ?? ??
 ?? ?? Nagy tervek
Emily Bölk (labdával), a Ferencváro­s kézilabdáz­ója a magyar élvonalban és a Bajnokok Ligájában is a csúcsra vágyik
Kitűnő a kapcsolatu­k
A Fradi légiósának (balra) remek a kapcsolata édesanyjáv­al, gyerekkorá­ban a mama érmeivel sokat játszott
Dicsőség
Andrea Bölk 201-szer szerepelt a német nemzeti csapatban, 1993-ban vb-elsők lettek
Nagy tervek Emily Bölk (labdával), a Ferencváro­s kézilabdáz­ója a magyar élvonalban és a Bajnokok Ligájában is a csúcsra vágyik Kitűnő a kapcsolatu­k A Fradi légiósának (balra) remek a kapcsolata édesanyjáv­al, gyerekkorá­ban a mama érmeivel sokat játszott Dicsőség Andrea Bölk 201-szer szerepelt a német nemzeti csapatban, 1993-ban vb-elsők lettek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary