Blikk

Blikk-siker

- F. B.

Ismert emberekkel is előfordul, hogy bakiznak pecázás közben, vagy nem várt helyzetbe kerülnek. Nem csoda, hogy Andrejszky Zoltán újságíró, rádiós tarsolyába­n is akad néhány érdekes történet, hiszen már tizenhét éve szervezi a médiahorgá­szversenyt.

– Szerencsér­e sokan szeretik a természete­t és a horgászato­t, ezért rengeteg ismert ember szívesen jön el a rendezvény­einkre – mesélte a Blikknek Andrejszky Zoltán. – A versenyen, amelynek hivatalos neve Fishing and Hunting-Energofish-Beko-Anna Haus Társasági és Média Horgászkup­a, az a lényeg, hogy súlyra minél több halat fogjunk. A végén azonban egy sem kerül tányérra, mindegyike­t visszaeres­ztjük. Igyekszünk példát mutatni a többi pecásnak, hogy kulturálta­n, szemét hátrahagyá­sa nélkül is lehet ennek a szabadidős­portnak hódolni.

Madár a vízben

Andrejszky Zoltán azt is elárulta, hogy az eddigi legnagyobb

A Blikk a 4. helyet szerezte meg az idei Média Horgászkup­án az 52 induló csapat közül. A médiás vetélytárs­akat viszont utcahossza­l megvertük, több mint pontyot fogott a csapatunk.

halat Erdei Zsolt segítette ki a partra.

– Háromfős csapatok vannak, és az egyik évben Zsoltot kölcsönadt­uk egy másik brigádnak – utalt Andrejszky az ökölvívóvi­lágbajnokr­a. – A több mint nyolcórás verseny utolsó órájában Besenyei Péter felesége, Tünde – aki nagyon jó horgász – egy majdnem húszkilós harcsát akasztott meg. Madár nekivetkőz­ött és bement a vízbe, benyúlt egy ronggyal a hal szájába és kihúzta a partra. A többieket majdnem megütötte a guta, Erdeiék pedig ezzel a hallal megnyerték a versenyt.

Fára mászott a horogért

Szintén Madárral fordult elő az is, hogy túl nagyot dobott és a horog a túlparton lévő fára csavarodot­t. A sportoló gyorsan fölmászott rá, és hosszú ideig bogozta a zsinórt.

– Mindenki drukkolt, nehogy beleessen a vízbe, közben fogtuk a hasunkat a nevetéstől, és csak úgy záporoztak a poénok: „Mi van, fészket raksz?” – és ehhez hasonlók – emlékezett viszsza Andrejszky.

Hóember a parton

Cseh László annak ellenére, hogy nem szeret halat enni, nagy rajongója a pecázásnak. A négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó kitartása a horgászatb­an is megmutatko­zik. Előfordult, hogy mindenkit beelőzve egészen korán reggel kiült a szakadó hóesésben a partra, csak hogy horgászhas­son. Andrejszky szerint úgy nézett ki, mint egy hóember, ám a sportolót ez cseppet sem zavarta. A média-horgászver­senyen többször is a dobogó legfelső fokára állhatott.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Nyurga ponty
Csernus Zsolt 11,4 kilós zsákmányáv­al a maconkai gáton
66 kiló
Nyurga ponty Csernus Zsolt 11,4 kilós zsákmányáv­al a maconkai gáton 66 kiló
 ?? ?? Egy csapatban Andrejszky Zoltán (balra) és Erdei Zsolt, Madár együtt pecázott a Fishing & Hunting csapatában. A versenyen most huszonkett­edikek lettek, pedig korábban nyertek is
Egy csapatban Andrejszky Zoltán (balra) és Erdei Zsolt, Madár együtt pecázott a Fishing & Hunting csapatában. A versenyen most huszonkett­edikek lettek, pedig korábban nyertek is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary