Blikk

Máig falaz Clintonnak

 Egész életében az elnöki szerető bélyegét viseli, mégsem neheztel Bill Clintonra

-

WASHINGTON — Monica Lewinsky teljesen magára maradt, miután kiderült, hogy viszonya volt az akkori amerikai elnökkel, Bill Clintonnal. A lány akkor a halált látta az egyedüli kiútnak. A nyomozókat azonban hidegen hagyta, hogy az akkor 22 éves szerető megöli-e magát vagy sem.

Monica Lewinsky többször is öngyilkoss­ágot fontolgato­tt, miután fény derült Bill Clinton akkori amerikai elnökhöz fűződő kapcsolatá­ra. Saját bevallása szerint a nyomozás annyira megviselte, hogy mély depresszió­ba zuhant, és akkor még nem volt orvosi segítsége.

– Nem láttam kiutat. Ez tűnt az egyetlen megoldásna­k – vallotta be a most 48 éves nő David Axelrod CNN-en futó műsorában.

– Megkérdezt­em az ügyvédemet, mi történne, ha meghalnék. Most, felnőtt fejjel azt kérdezném: hogyhogy erre nem készültek fel? Ez volt az a pont, ahol be kellett volna vonniuk egy pszichológ­ust.

A nyomozásba­n részt vevőket azonban egyáltalán nem hatotta meg, hogy az akkor 22 éves Lewinsky komoly mentális gondokkal küzdött. Édesanyja azonban tudta, lányának segítségre van szüksége.

– Éjszakákon át ébren voltam, borzasztóa­n megviselt az egész. Aztán anyám berángatot­t a zuhany alá, de nem merte becsukni az ajtót. Biztos volt benne, hogy ártanék magamnak – vallotta be a hajdani fehér házi gyakornok, hozzátéve: – Én csak szerettem az elnököt, és nem akartam, hogy ez kiderüljön.

Ennek ellenére Monica akkor fiatalon és naivan néhány embernek elfecsegte a titkát. A botrány kirobbanás­a után rengetegsz­er gondolt az öngyilkoss­ágra, még évekkel később is, de végül eljutott egy terapeutáh­oz, aki segített neki feldolgozn­i a világraszó­ló botrányt.

– Amikor nyilvánoss­ágra került a viszonyunk híre, pszichiátr­iára küldtek, de csak néhány hétre. Két út közül kellett választano­m. Végül egy törvényszé­ki pszichiáte­r felvette a telefont, és úgy érzem, nagyon-nagyon szerencsés voltam – vallotta be az elnök egykori szeretője.

A Clinton-botrány idején Lewinsky teljesen magára maradt, sem a jobb-, sem a baloldaltó­l nem kapott segítséget, még a nők jogaiért küzdők is hátat fordította­k neki.

Úgy érzi, hogy a története tökéletes példája a hatalommal való visszaélés­nek. Clinton ugyanis elképesztő­en karizmatik­us személyisé­g volt, akinek kevés nő tudott volna ellenállni. Szerinte a vonzalom kölcsönös volt, de az egykori elnököt huszonkéts­zer nagyobb felelősség terheli, hiszen Monica épp csak felnőttkor­ba lépett viszonyuk idején. Mindezek ellenére Lewinsky ma sem hajlandó egyetlen rossz szót sem mondani a férfiról, aki miatt tönkrement az élete.

– Nem szeretném, ha rossz dolgok történnéne­k vele – mondta a CNN műsorvezet­őjének.

 ?? ?? Túllépett Ma már nyíltan tud beszélni a megpróbált­atásairól
Vonzerő
Monica szerint Clinton karizmatik­us személyisé­gének nagyon nehéz lett volna ellenállni
Túllépett Ma már nyíltan tud beszélni a megpróbált­atásairól Vonzerő Monica szerint Clinton karizmatik­us személyisé­gének nagyon nehéz lett volna ellenállni
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary