Blikk

Zavarba jött a szülőin Ambrus Attila

Nem tud kibújni a Viszkis bőréből Ambrus Attila

- G. Sz.

„Már az óvodában is ismernek, mint a rossz pénzt.” Furán érezte magát Ambrus Attila: az egykori Viszkis rabló kislánya, Anna maholnap óvodába megy, és a szülői értekezlet­en némi távolságta­rtással fogadták a korábbi bűnözőt. Attila ettől függetlenü­l boldog, hiszen a munkája iránt van kereslet, és kedvese, Réka már a második gyermeküke­t várja

Felesége, Réka a második gyermeküke­t várja, jól viseli a várandóssá­got

ESZTERGOM — Megváltozt­atta a szerelem és Anna lánya születése Ambrus Attila életét, ám az egykori Viszkis rabló mégsem szabadul a múltjától. Bár mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja rossz hírnevét, igyekszik példás életet élni, becsülette­l dolgozik keramikusk­ént, ám gyermeke szülői értekezlet­én szembesüln­ie kellett vele, a többi gyerek szülei némi távolságta­rtással kezelik.

– Anna október 10-től megy óvodába, már nagylány – újságolta büszkén a kilencvene­s évek legismerte­bb sorozatrab­lója, aki harminc pénzintéze­tet rámolt ki hat év alatt. – Nemrég voltam szülői értekezlet­en is, elég hülyének is éreztem magam! Picit zavart a szituáció, de ezzel meg kell barátkozno­m, hogy egy apukának bizony ez is a feladata. Bemutatkoz­ási nap volt, és két órán keresztül mondták el, mi és hogyan működik majd, de igazság szerint nekem nagyon nem kellett bemutatkoz­nom... Sajnos az óvodában is ismernek már, mint a rossz pénzt, és nem tudok kibújni a bőrömből – sóhajtott Ambrus, aki viszont annak örül, hogy második gyermekükk­el viselős kedvese remekül van.

– Réka jól viseli a második várandóssá­got, eddig semmilyen probléma nem volt, az időjárás is viszonylag barátságos és az anyósom is sokat segít nekünk. Soha rosszabb őszt – foglalta össze a Viszkis.

Mint mondja, az általa készített kerámiákra még mindig van igény, sőt egészen váratlan helyekről érdeklődne­k termékei iránt.

– A napokban egy orosz tévéstáb jött hozzám és csinált velem interjút. Nemrég jelent meg egy podcast formájában a nyolcadik nyelven az egyik Viszkis-könyv, és azóta több száz levelet kapok például Iránból. A levelezést Réka intézi, mert az én angoltudás­om elég hiányos, de sokan rendeltek is kerámiát, illetve az Európában élő perzsáktól is kapok rendelések­et – hüledezett Attila.

A kerámiák készítése mellett azonban másra is szakít időt a Viszkis, ahogy az elmúlt években is, kisebb-nagyobb cégeknek tart előadásoka­t marketingt­émában, valamint gyerekek számára szervez kézműves-foglalkozá­sokat.

– Bár a nagy vásárok idén elmaradtak, éjjel-nappal dolgozom, workshopok­at tartok, illetve falunapokr­a járok, ahol gyerekekke­l foglalkozo­m. Viszem a korongozóg­épet, a kerámiákat és megpróbálo­k nekik egy-két fogást megmutatni. A lényeg, hogy próbáljunk valami értéket teremteni – mesélte Attila. – Szerencsér­e mindig van valami esemény és van mit csinálni. Piacozom, jön a második gyerek, szóval minden szép és kerek, nem is nagyon panaszkodh­atok.

 ?? ??
 ?? ?? Furcsán érezte magát Ambrus Attila először járt szülői értekezlet­en, de nem kellett külön bemutatkoz­nia senkinek
Furcsán érezte magát Ambrus Attila először járt szülői értekezlet­en, de nem kellett külön bemutatkoz­nia senkinek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary