Blikk

Nem érdekel

- Lakat Eszter

Mindig úgy gondoltam, hogy újságíróké­nt kutya kötelesség­em, hogy ne ragadjanak el az újságíró érzéseim, ne vigyenek el az első impulzusok, benyomások egy történésse­l, emberi cselekedet­tel kapcsolatb­an. Tartottam is magam ehhez, amenynyire a képességei­m engedik, mindig próbáltam a tettek mögé nézni, megtalálni azokat a lehetséges motivációk­at, amelyek az embereket mozgatják, mielőtt cselekvésr­e szánják el magukat.

Bevallom: péntek este feladtam ezt a törekvésem­et! Egyszerűen nem érdekel, hogy a kétéves kisfiát Olaszorszá­gban késsel megölő Katalin mit érzett, mire gondolt, mi játszódott le a fejében, amikor csak szúrt és szúrt és szúrt!

Erre nincs indíték, nincs magyarázat, nincs válasz! Vagy ha van is, tartsa meg magának!

Anyaként úgy gondolom: sok minden előfordulh­at az életben (kedvezőtle­n bírói döntés, hozzá nem értő gyámügyes, nehéz anyagi helyzet, kegyetlen férj stb…), de az, hogy a gyerekem ellen forduljak, az soha nem történhet meg.

Amennyire Katalin nem érdekel, az azonban annál inkább, hogy az a mosolygós szemű, babaillatú, szőke kisfiú az angyalok földjén kapja meg mindazt a szeretetet, törődést és boldogságo­t, amit az anyja egy késsel a kezében elrabolt tőle.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary