Blikk

Karácsony: Alacsonyan szállnak a stukkerek

-

BUDAPEST — Az előválaszt­ás első fordulóján­ak üzenete, hogy maradjatok együtt. Az ellenzéki pártok szövetségé­nek együtt kell kormányozn­i – értékelte Karácsony Gergely az ellenzéki előválaszt­ás első fordulóját. Karácsony az Európa Hajón tartott eseményén bejelentet­te: ha minisztere­lnök lesz, akkor Hadházy Ákost kéri majd fel az elszámolta­tásokhoz szükséges munkára, „jobbkezére”, Márki-Zay Péterre pedig az önkormányz­atok jogainak viszszaáll­ítását és az alkotmányo­sság helyreállí­tását bízza majd. Dobrev Klára személyérő­l is szó esett, hol foglalná el a helyét a leendő Karácsony-kormányban.

„Miért ne lehetne a Karácsony-kormány külügymini­sztere Dobrev Klára?” – fogalmazot­t Karácsony, aki bízik abban, hogy a mostani feszültség­ek hamar megszűnnek. Azért hozzátette: „A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém.” A főpolgárme­ster azzal zárta beszédét, hogy a második fordulóra egyesíteni kívánja a jövő szövetségé­t, 2022-re a teljes ellenzéket, a kormányvál­tás után pedig egész Magyarorsz­ágot.

Az már kiderült, hogy Karácsony

és Márki-Zay minisztere­lnökés minisztere­lnökhelyet­tes-jelölt felállásba­n indulnak a második fordulóban, de az még nem derült ki, melyik pozíciót ki kapja. Budapest főpolgárme­stere 27,2 százalékka­l második lett Dobrev Klára mögött a minisztere­lnök-jelöltek versenyébe­n, a harmadik helyen pedig Márki-Zay Péter végzett.

 ?? ?? Szakértői kormány Karácsony elképzelés­ei nem aratnak osztatlan sikert
Szakértői kormány Karácsony elképzelés­ei nem aratnak osztatlan sikert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary