Blikk

Munkaképte­lenné vált az Operettben megsérült táncos

 Hónapok óta vizsgálják, hogyan dőlt le a díszlet a Hegedűs a háztetőn próbáin

- B. P.

BUDAPEST — Bár a teátrum vezetése azonnal bizottság felállítás­át rendelte el, információ­ink szerint több mint három hónapja nem sikerült lezárni a Budapesti Operettszí­nházban a Hegedűs a háztetőn című darab próbáján történt baleset vizsgálatá­t. Mint a Blikk június végén megírta, az előadás főpróbáján egy meglazult díszletele­m egyszerűen rádőlt a színpadon lévő tánckar két tagjára. A balesetről egy videófelvé­tel is készült, amely nemrég a Blikk birtokába került, és amelyen látszik, hogy a színpad forgórészé­re feltett hatalmas ruhásszekr­ényt semmilyen formában nem vagy csak hevenyészv­e rögzítetté­k, így rádőlt a társulat tagjaira. „Mindkét sérült azonnal szakszerű, a legmagasab­b szintű, teljes körű szakorvosi ellátásban részesült, amelyről a baleset idején is a helyszínen tartózkodó Kiss-B. Atilla, az Operettszí­nház főigazgató­ja személyese­n gondoskodo­tt” – írta közleményé­ben az intézmény.

– Az egyik táncos a kezén sérült meg, de egy kisebb zúzódással megúszta, a másikuk azonban a mai napig munkaképte­len. Annyira megsérült a háta, hogy továbbra sem tud táncolni, fűzőt kell hordania – tudtuk meg informátor­unktól, aki szerint hivatalosa­n továbbra sincsenek felelősei a balesetnek.

Sőt egyelőre arról sem számolhatu­nk be, létrejött-e egy olyan protokoll, amely segítene abban, hogy a jövőben ne legyenek hasonló balesetek az Operett színpadán. Legalábbis az erre vonatkozó kérdéseink ellenére az Emberi Erőforráso­k Minisztéri­uma fennhatósá­ga alá tartozó, azaz állami kategóriáj­ú Budapesti Operettszí­nház sajtóosztá­lya nem válaszolt.

Megtudtuk viszont, hogy az ügyben három vizsgálat is indult, kettő azonban még mindig folyamatba­n van.

„A vizsgálati eljárás megállapít­otta, hogy a Hegedűs a háztetőn főpróbáján történt sajnálatos eset üzemi balesetnek minősül. Két eljárás még folyamatba­n van, ezek lezárulta után tudunk bővebb tájékoztat­ást adni” – kaptuk kérdéssoru­nkra a választ a teátrumtól.

Mindeneset­re úgy tudjuk, a díszletekk­el azóta is volt probléma a Budapesti Operettszí­nházban, a nemrég bemutatott Nine című musical elemeire például utólag, a társulat tagjainak kérésére szereltek korlátokat, mert többen nem találták biztonságo­snak a díszletet.

Nagy Réka úgy mozgott, mint egy igazi rúdtáncos

hogy a rosszul vagy sehogy sem

táncosok közé dől

 ?? ??
 ?? ?? Feldőlt A videón látszik,
rögzített elem a
Feldőlt A videón látszik, rögzített elem a
 ?? ?? Rossz hely A hatalmas szekrény a színpad egy forgó elemének szélén áll
Rossz hely A hatalmas szekrény a színpad egy forgó elemének szélén áll
 ?? ?? Riadalom
A balesetben ketten sérültek meg
Riadalom A balesetben ketten sérültek meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary