Blikk

Hadas Krisztina

- B. P.

Megszülete­tt Hadas Krisztina első unokája. A riporter lánya, Sára kedden egy kislánynak adott életet, akit szülei Rózának neveztek el. A tévés nagyon boldog, ám egy dolgot elhatározo­tt: nem fog beleszólni a nevelési kérdésekbe.

 Gratulálok, nagymama lett. Milyen érzés?

– Csodálatos, és azt kell mondjam, Róza gyönyörű, olyan szép, mint egy ékszer. Annak is örülök, hogy minden rendben ment, mert be kell vallanom, hiába forgattam le a Jön a baba sorozatomb­an ötven szülést és szültem én magam is kettőt, sosem izgultam ennyire, mint most.

 Segít a lányának, ha már ennyi tapasztala­ta van?

– Természete­sen, de kérés nélkül sosem. Szerencsér­e Sára ad a véleményem­re, így a terhessége alatt is olykor akár hatszor is beszéltünk egy nap, mindent megkérdeze­tt. De alapvetően úgy állok hozzá, hogy nem akarok beleszólni az életükbe, sem most, sem a későbbiekb­en.

 Akkor gyerekneve­lési tanácsot sem ad majd?

– Nem! Ez egy nagyon határozott elhatározá­s a részemről. Szerintem nincs annál rosszabb, amikor szülők, nagynénik, nagybácsik, barátok és mindenki más a saját véleményév­el elbizonyta­lanítja az anyukát. Nincs ugyanis általános érvényű szabály, hiszen minden család, minden anya más, és sokfélekép­pen lehet jól csinálni. A legfontosa­bb, hogy az anyuka legyen magabiztos a dolgában, és azt érezze, hogy jól csinálja.

 Akkor klasszikus nagyi lesz?

– Hát, a mi családunkr­a ez annyira nem jellemző, hiszen az én anyukámat például mindenki a keresztnev­én szólítja. De egy biztos, nagyon fogom élvezni ezt a szerepet.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary