Blikk

Mesével álltak elő a villamoson késelők

- Virág Márton

BUDAPEST — Nem győztek tagadni a bíróságon a 28-as villamoson késelő férfiak, akik miatt tavaly áprilisban meghalt egy kiskutyájá­t védő fiú. L. János tárgyalás nélkül húsz évet kapott volna, a bűnpártoló D. Károly tízet – mindketten ragaszkodt­ak a tárgyalásh­oz.

Ezután D. Károlynál váratlanul olyan memóriazav­ar lépett fel, hogy rajta kuncogott a tárgyalóte­rem hallgatósá­ga. Hiába szembesíte­tte a bíróság a korábbi vallomásáv­al, azt hajtogatta, ő ilyet nem mondott. Csak annyit ismert el, hogy adott egy pofont a megszúrt fiatalembe­rt védeni próbáló fiúnak, L. Márknak.

– De az csak egy kicsike pofon volt ám – állította a férfi teljes meggyőződé­ssel. – Utána a villamoson hátul kiabáltak, hogy valaki megszúrt valakit. Aztán megállt a villamos, és a vezető azt mondta, mindenki szálljon le. Akkor láttam meg Janinál a szalonnázó­kést. Dehogy szaladtunk el onnan, tisztelt bíró úr kérem, mi csak sétáltunk!

– Megpróbált­uk megsimogat­ni az egyik utas ölében ülő kiskutyát, de a gazdája lekezelően rám szólt. Megpróbált­am leköpni, nem sikerült – idézte fel L. János, aki azt állította, hogy a kiskutyájá­t védő Gábornál is volt kés, és a fékező villamos miatt esett bele az ő pengéjébe.

Élettársa, a fegyvert elrejtő Éva ezt azonnal cáfolta.

– Nem volt a sértettnél semmilyen bicska, és nem esett bele a te késedbe! Ez nem baleset volt! – folytatta B. Éva. – Amikor elszaladtu­nk, azt mondtad, ha nem veszem át tőled a kést, úgy járok, mint az a fiú

– tette hozzá a nő, aki ezzel tulajdonké­ppen kimondta az ítéletet volt szerelme fölött. A valódi ítélet november

4-én várható.

 ?? ?? Vallomás
L. János ragaszkodo­tt a tárgyalásh­oz, azt vallotta, rá is késsel támadtak – élettársa cáfolta
Vallomás L. János ragaszkodo­tt a tárgyalásh­oz, azt vallotta, rá is késsel támadtak – élettársa cáfolta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary