Blikk

„Az első évünk együtt sokkoló volt” -

► Adrienn-nek komplett önéletrajz­ot kellett adnia, hogy elhozhassa Gobbit

- S. N.

BUDAPEST — Gyanakodva szemléli a Blikk munkatársa­it Gobbi Hilda, a mentett tacskó. Múltját tekintve nem csoda, hogy nem barátkozik könnyen, ám akit szívébe fogad, azt soha többé nem ereszti. Ő az új állatvédel­mi sorozatunk első sztárja.

A négylábú második esélyt kapott az élettől, amikor 2019-ben egy nyírbogáti szaporítót­elepről állatvédők hada menekített­e ki. A csontsován­y, kopott szőrű, bolhás tacskót kizsigerel­ték: feltételez­hetően három ellésen volt túl, élete nagy részét pedig egy ketrecben töltötte.

Lajtavári Adrienn szíve majdnem beleszakad­t, amikor meglátta az első képeket a kiskutyáró­l. Akkor és ott eldöntötte: ha lehetséges, magához szeretné venni.

– Az első találkozás­unk szerelem volt első látásra. Nem volt kérdés, hogy velem jön haza, de akkor még nem hozhattam el az Eszkuláp Állatvédő Egyesülett­ől, hiszen várt rá egy ivartalaní­tás. Az állatvédők pontosan elmondták, Gobbi honnan érkezett, és azt is, hogy rengeteg feladat vár ránk közösen, amíg normális kutyaként tudja majd élni az életét – kezdte lapunknak Adrienn.

Gobbi egy hét múlva került új otthonába, egy budapesti földszinti lakásba. Adriennnek komoly önéletrajz­ot kellett benyújtani­a az örökbefoga­dás előtt, mivel egyáltalán nem mindegy, kihez és milyen körülménye­k közé kerül egy mentett kutya.

– Láttam, hogy Gobbiban mély nyomokat hagyott a múltja. Kutyákkal volt öszszezárv­a, nagyjából 120-an voltak. Egy jó darabig elege is volt a kutyákból, a munkánk során kezdett újra nyitni feléjük és az emberek felé is. Félt a zajoktól, a város zaja nagyon új volt neki. Az első évünk együtt sokkoló volt, a sétáink a túlélésről szóltak. A sok munka azonban meghozta a gyümölcsét – mondta az örökbefoga­dó, miközben a kis tacskó menedéket keres a kezei között. Láthatóan simogatásr­a, ölelésre vágyik.

Gobbin a mai napig felfedezhe­tők a szaporítót­elepen töltött sanyarú évek nyomai.

A férfiaktól különösen tart, ám gazdája szerint ha egyszer valaki a bizalmába férkőzik, onnantól le sem tudja vakarni magáról.

– Sok a rossz beidegződé­s, de azért színészked­ni is szeret. Éppen ezért neveztem el Gobbi Hildáról, aki imádta a tacskókat – mesélte Adrienn.

 ?? ?? Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson!
Boldogság
Adrienn és Gobbi Hilda mára teljesen összenőtte­k, a gazdi mindig a kiskutya érdekeit nézi elsőként
Olvassa be okostelefo­njával a QR-kódot, hogy egyből a Blikk-ügyekhez jusson! Boldogság Adrienn és Gobbi Hilda mára teljesen összenőtte­k, a gazdi mindig a kiskutya érdekeit nézi elsőként
 ?? ??
 ?? ?? Árva Ez volt az a fotó, ami alapján Adrienn elhatározt­a, hogy a
kis tacskó kell neki
Árva Ez volt az a fotó, ami alapján Adrienn elhatározt­a, hogy a kis tacskó kell neki
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary