Blikk

A sírig szerelmes lesz a feleségébe Soltész Rezső

 Ma is imádják a hölgyek az énekest, de ő nem áll készen egy kapcsolatr­a

- Cs. H.

BUDAPEST — Hetvenhat évesen is annyi energiája és terve van Soltész Rezsőnek, hogy azt sok fiatal kollégája is megirigyel­hetné. A zenész elmondta lapunknak, mivel telnek a napjai most, hogy a pandémia hosszú hónapjai után újra színpadra állhat.

– Hét hónapig semmilyen fellépés nem volt, ezért most nagyon örülök, hogy rengeteg meghívásom és koncertem van. Ebben a hónapban nagyjából tizenötszö­r állok majd színpadra, ami nem kevés, az október kiemelten fontos időszak számomra – mesélte a Blikknek Soltész. – A rajongókon is látom, menynyire örülnek, hogy újra járhatnak a fellépések­re és találkozha­tunk. Az én bázisközön­ségem az a generáció, amelylyel együtt nőttünk fel, de vannak fiatalabba­k is. Előfordul gyakran, hogy fiatalok is bakelitlem­ezekre kérnek aláírást tőlem, de persze a legtöbben közös telefonos képet szeretnéne­k.

A zenészért fiatal korában megőrültek a női rajongók, s most is akadna olyan hölgy, aki szívesen megismerke­dne vele. Erre azonban szinte semmi esély sincs. A zenész két éve veszítette el imádott feleségét, Juditot, akivel 56 évig alkottak egy párt.

– Számomra fontos a feleségem emléke, az elvesztése pedig még mindig fájó pont. Nem tudom, ennyi együtt eltöltött év után lehet-e újrakezden­i. A miénk egy örök érvényű, igazi nagy szerelem volt, amiről azt gondolom, hogy életem végéig tart. Én most dolgozom és a munkával gyógyítom a lelkem – mondta Soltész, akinek nagy tervei vannak a jövő évre is.

– Novemberbe­n jön ki a karácsonyi albumom, ami a második ünnepi lemezem lesz, jövőre pedig szeretnék egy harmadikat, így lesz belőle trilógia. A világ legszebb ünnepi dalait éneklem el a lemezeken magyar szöveggel, amelyeket én írtam, és azt gondolom, ezzel egyedüláll­ó karácsonyi dalgyűjtem­ényt teszek le az asztalra. Jövőre a születésna­pomra is készülök egy albummal, ez talán majd bakeliten is megjelenik. Számomra ez nagy boldogság, mert tudom, hogy ezek a dalok menynyi örömet szereznek az embereknek. Úgy érzem, szeretik, amit csinálok, tavaly karácsonyk­or még a lemezeladá­si listára is felkerülte­m.

 ?? ?? Örökifjú
Az énekes úgy érzi, a közönség ma is szereti, ezért eszében sincs leállni: újabb lemezeket készít
Örökifjú Az énekes úgy érzi, a közönség ma is szereti, ezért eszében sincs leállni: újabb lemezeket készít

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary