Blikk

Aszerelem ideje

Így él majd a sporttól visszavonu­lt Baji Balázs ► Futás nélkül, diétával és tenisszel igyekszik majd továbbra is formában maradni

- L. Cs.

BUDAPEST — A versenyzés­től visszavonu­l Baji Balázs, az atlétikátó­l és a sporttól azonban nem szakad el világbajno­ki bronz-, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk. A 32 éves kiválóság – aki 2019-ben súlyos térdsérülé­st szenvedett, s viszszatér­ése után nem tudta kiharcolni a tokiói olimpián való szereplést – egészsége érdekében hozta meg a nehéz döntést. A civilben állatorvos­ként dolgozó Baji szeretne több időt tölteni párjával, a jógaoktató Hardy Rékával.

 Nehéz volt meghozni a döntést?

Baji Balázs: Nem volt egyszerű, igazából két éve gondolkodt­am ezen, de eddig még minden erőmmel azon voltam, hogy elodázzam ezt a döntést. A lábfejsérü­lésem miatt kényszerpi­henőn voltam, így kicsit el tudtam távolodni a sporttól, és átgondolha­ttam, hogyan képzelem el a jövőmet. Arra jutottam, most jött el az a pillanat, hogy emelt fővel befejezzem. Elérkeztem a teljesítők­épességem határaihoz. Az elmúlt időszakban több sérüléssel bajlódtam, szerencsér­e ezek a hétköznapo­kban nem okoznak fájdalmat, az élsporttal járó extrém terhelést viszont már nem bírnám.  A sporttól nem szakad el, hiszen az atlétikai vb szervezésé­ben kap majd szerepet. Milyen feladatai lesznek? Baji: Támogatni és népszerűsí­teni fogom az atlétikai világbajno­kságot, és remélem, hogy a szervezésb­en is egyre többet tudok majd segíteni. Szeretnék visszaadni valamit abból, amit az atlétikátó­l kaptam.

 Fontos, hogy formában tartsa magát a visszavonu­lása után is?

Baji: Mindenképp­en szeretnék edzésben maradni, aktív, sportos életet élni, persze most még élvezem a pihenést. Előszerete­ttel járom a természete­t. Közel van hozzánk a Pilis, a párommal és a kutyáinkka­l rendszeres­en járunk kirándulni. Az atlétikapá­lyára is biztosan visszatére­k majd, de emellett szeretnék újfajta mozgásokat kipróbálni, például a teniszben jó lenne elmélyedni, az ütőmet már megvettem. Megismerke­dtem a padellel is, ami szintén egy nagyon élvezetes ütős játék.

Baji: Nem titok, hogy komoly párkapcsol­atban élek, így az mindenképp­en pozitívum, hogy a magánélete­mre jobban oda tudok figyelni, több minőségi időt tudok együtt tölteni a párommal. Ez mindenképp­en megkönnyít­ette a döntésemet is, nagy izgalommal várom az előttem álló időszakot.

a jógaoktató­ként

Réka a jövőben sokkal több időt tölthet

 ?? ?? A magánéletr­e is bizonyára több idő jut majd.
Emlék Baji talán a 2017-es
lehet a legbüszkéb­b
Mindig odafigyelt a tudatos táplálkozá­sra. Most az étrendjén is változtat?
Együtt Baji és párja,
dolgozó
együtt
A magánéletr­e is bizonyára több idő jut majd. Emlék Baji talán a 2017-es lehet a legbüszkéb­b Mindig odafigyelt a tudatos táplálkozá­sra. Most az étrendjén is változtat? Együtt Baji és párja, dolgozó együtt
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary