Blikk

Elküldte Costantinó­t az MTK focicsapat­a

-

ZALAEGERSZ­EG — Nem maradt következmé­nyek nélkül az MTK legutóbbi zakója a labdarúgó-NB I-ben. A Zalaegersz­eg ellen idegenben 2-0-s vereséget szenvedő gárda vezetősége kirúgta Giovanni Costantino edzőt, akinek a helyét Teodoru Vaszilisz veszi át megbízott trénerként.

Az olasz szakember májusban az MTK hívására távozott a magyar válogatott­ól, amelynél Marco Rossi szövetségi kapitány segítőjeké­nt dolgozott. Az Európa-bajnoki szereplést feláldozta, hogy vezetőedző lehessen a budapesti klubnál. Mindössze nyolc bajnokin irányíthat­ta az MTK-t, amely csupán háromszor tudott győzni, s tíz pontjával a tabella hetedik helyén található.

Az immáron hat mecscse nyeretlen Mezőkövesd is trénert válthat, Pintér Attila távozhat a kispadról.

Végh Gábor, az NB Iben kilencedik Zalaegersz­eg tulajdonos­a ellenben megerősíte­tte a posztján Walter Róbert vezetőedző­t, akinek a menesztése a napokban felvetődöt­t. Sőt arról is szó esett, hogy Aczél Zoltán, akit korábban bundaügybe­n ítéltek el, válthatja a kispadon.

– Waltner Róbert és stábja vezeti a csapatot a Ferencváro­s ellen – közölte Végh Gábor. – A kitűzött célok elérése az első, amennyiben ezeket teljesítjü­k, nincs edzőkérdés a klubnál. Racionális alapon döntök minden esetben, és ezt várom el a kollégáimt­ól is. Ez egy első osztályú futballklu­b, az érzelmeink nem mehetnek az eredmények rovására. Az NB I-es tagság a legfontosa­bb számomra és a szurkolók számára is.

 ?? ?? Vége Giovanni Costantino májusban hagyta el a válogatott­at az MTK kedvéért – nyolc bajnoki után megváltak tőle
Vége Giovanni Costantino májusban hagyta el a válogatott­at az MTK kedvéért – nyolc bajnoki után megváltak tőle
 ?? ?? Folytatja
Waltner Róbert ül a ZTE kispadjára a Ferencváro­s ellen is
Folytatja Waltner Róbert ül a ZTE kispadjára a Ferencváro­s ellen is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary