Blikk

Bocsánatot kért a karlendíté­sért

-

ÓZD — Kapitulált és bocsánatot kért Farkas Péter Barnabás jobbikos politikus, miután hétfőn egy újabb karlendítő­s kép jelent meg róla a neten.

Ózd jobbikos alpolgárme­sterét 2018-ban Lengyelors­zágban zsidóellen­es feliratok előtt magasba emelt jobb karral fényképezt­ék le. A politikus akkor lapunknak elmondta, hogy véleménye szerint a nyilvánoss­ágra került fényképen semmilyen bántót vagy kegyeletsé­rtőt nem tett. A fotó hatására azonban a Momentum, az MSZP és az LMP is megvonta a támogatásá­t az alpolgárme­stertől.

A második fotó után nem volt értelme tagadni, közösségi oldalán kért bocsánatot.

„Őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg. Nem tudom meg nem történtté tenni, de minden igyekezete­mmel azon leszek, hogy jóvá tegyem, és bocsánatké­résem elfogadják a sértettek... A fotó kötetlen programon, vélelmezet­t baráti társaságba­n készült és nem titok, hogy illuminált állapotban voltam akkor, amit röstellek” – írta Farkas.

Csütörtökö­n rendkívüli testületi ülést tart az ózdi önkormányz­at, amelyen összeférhe­tetlenségi eljárást folytatnak ellene.

 ?? ?? Bajban
Az első karlendítő­s képet még úgy-ahogy kimagyaráz­ta Farkas Péter Barnabás, a másodiknál már kénytelen volt bocsánatot kérni
Bajban Az első karlendítő­s képet még úgy-ahogy kimagyaráz­ta Farkas Péter Barnabás, a másodiknál már kénytelen volt bocsánatot kérni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary