Blikk

Burokban jött világra a baba

-

ÉRD — Egy 40. hetében levő kismamához riasztottá­k egyperces fájásai miatt az Érdi Mentőállom­ás esetkocsij­át a hét elején hajnalban, az aszszonyná­l már a magzatvíz is elfolyt. A mentők perceken belül a helyszínre értek és megvizsgál­ták a nőt, majd azonnal előkészült­ek a szüléshez és az újszülött további ellátásáho­z. Miközben újabb mentőerő indult a helyszínre, a nagyszülők segítették az ellátást, a munkában levő apuka pedig élő videón követte az eseményeke­t a telefonján.

„Amíg a nő elmondta, hogy férjével már régóta szeretnéne­k gyermeket, a kis Nadin világra is jött, ráadásul nem is akárhogy! Szinte teljesen burokban született, amit a szülésznői rutinnal is rendelkező mentőtiszt fejtett le gyorsan – írt az örvendetes ritkaságró­l az Országos Mentőszolg­álat

a Facebook-oldalán. – Végül az édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállíthat­ták kórházba bajtársain­k. A babona szerint a burokban születette­k ritka szerencsés­ek lesznek egész életükben, amihez tartós egészséget kívánunk!”

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary