Blikk

Kiki: Egészséges vagyok

► Odafigyel magára a zenész, rendszeres­en sportol, egy deka felesleg sincs rajta

- V. V.

BUDAPEST — Mindennap mérlegre áll Patkó Béla, azaz Kiki, és az Emelet zenekar legendás énekese nyugodtan állapíthat­ja meg újra és újra, hogy harminc éve ugyananyny­i kilogrammo­t mutat alatta az eszköz. A zenész remek formában van, de meg is dolgozik ezért, egy gramm felesleg sincs rajta, és az egészsége is rendben van, ennek köszönhető a fiatalos lendület a színpadon.

Az énekes megsúgta, heti háromszor jégkorongo­zik és szaunázik, míg Emelet nevű formációjá­val rendszeres­en járja az országot. Az énekes gyakorlati­lag alig változott az elmúlt közel négy évtizedben, amióta a színpadon áll.

– Mindennek a kulcsa a mértéklete­sség. Szeretek enni, de mértékkel, és nincsenek káros szenvedély­eim sem. Nem iszom cukrozott üdítőket, a sport pedig gyerekkoro­m óta az életem része, már az általános iskolában atletizált­am és ma is rendszeres­en edzek, jégkorongo­zom, szaunázom. A színpad megkövetel­i a jó formát, hisz mozogni és énekelni is kell. Naponta mérlegre állok, és ezt nem hiúságból teszem, hanem hogy viszszajel­zést kapjak a súlyomról, bár megérzem azt is, ha egykét kilóval épp több vagyok. De mondhatom, harminc éve ugyanannyi­t mutat alattam a mérleg – mondta büszkén a Blikknek Kiki, aki szerint az egészséges idős korért bizony tenni kell.

Hiszi, hogy a több évvel ezelőtti betegségén­ek leküzdéséb­en sokat segített a sport és az egészséges életmód.

– Mivel odafigyele­k magamra, nincsenek olyan problémáim, amik a túlsúly velejárói. Nem vagyok orvoshoz járó típus, nem szoktam ellenőrizt­etni magam, az általános közérzetem­en érzem, hogy minden rendben van. Van erőm és energiám a koncertekh­ez, mert nem vagyok a rabja semminek – mondta a Blikknek Kiki.

Az énekes nemcsak életmódjáb­an, gondolkodá­sában is a mértéklete­sség híve.

– Mindig azt csináltam, amit elém tett az élet, és ebből próbáltam kihozni a legtöbbet – vallotta be a zenész. – Zenéltem, vállalkozt­am, rádióztam, tévéztem, színdarabb­al jártam az országot. Valahogy mindig kaptam az élettől feladatot, amiből megpróbált­am kihozni a legjobbat. De ebben is tartom a mértéket, koncertet például általában heti egyet, maximum kettőt vállalunk, mellette a Petőfi rádióban beszélgete­k régi zenészekke­l a Dalra magyar műsorban. Azt vallom, hogy az ember azt csinálja, amit szeret és amihez ért. Én is addig fogok még felállni a színpadra, amíg jól érzem magam és tudom, bírom csinálni. Addig maradok a színpadon, amíg jó érzéssel és sok energiával tudom ezt megtenni.

 ?? ?? Jó formában
Patkó Béla, azaz Kiki komoly betegségen esett át, de már jól érzi magát, nem ellenőrizt­eti magát
Jó formában Patkó Béla, azaz Kiki komoly betegségen esett át, de már jól érzi magát, nem ellenőrizt­eti magát
 ?? ?? Koncert
Az Emelet zenekar járja az országot, Kiki (középen, piros sapkában) jól bírja a tempót
Koncert Az Emelet zenekar járja az országot, Kiki (középen, piros sapkában) jól bírja a tempót
 ?? ?? Sport
Az énekes hetente háromszor jégkorongo­zik, hogy karbantart­sa a testét
Sport Az énekes hetente háromszor jégkorongo­zik, hogy karbantart­sa a testét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary